Повідомляється, що українські сили вивели з ладу п'ять важливих десантних кораблів, які належать російському Чорноморському флоту, що фактично заблокувало можливість поповнення Росією свого флоту у Чорному морі. Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає РБК-Україна з посиланням на FREEDOM.

Плетенчук зазначив, що напередодні потенційного повномасштабного вторгнення Росія активно розгортала свої сили, особливо великі десантні кораблі. Проте зусилля України, схоже, дали результати: п'ять із шести ідентифікованих кораблів вийшли з ладу. Плетенчук зазначив, що у майбутньому цей показник може збільшитися.

Ряд подій, що передували цьому розвитку подій, включає повідомлення про напад на російський корабель 4 серпня поблизу порту Новоросійськ у Краснодарському краї Російської Федерації. Міноборони Росії пояснило атаку морськими безпілотниками та поклало провину на Україну. Джерела РБК-Україна підтвердили, що Служба безпеки України (СБУ) провела успішну спецоперацію в Новоросійській бухті, внаслідок якої було пошкоджено шахтарський десантний корабель «Оленьогірський». Передбачається, що ремонт корабля може забрати значний час.

Повідомляється, що після цього інциденту наступної ночі стався ще один напад. Великий нафтовий танкер, відомий як SIG, був атакований безпілотниками в районі Керченської протоки. Повідомляється, що ця операція проводилася спільно СБУ та ВМС України.

Дмитро Плетенчук також наголосив, що російський флот у Чорному морі дотримується обережного підходу, залишаючись ближче до своєї берегової лінії через нещодавні атаки з використанням морських безпілотників та пошкоджень, завданих їхнім кораблям.

Читайте також:

Такої смакоти ви не куштували: рецепт кабачкової ікри на зиму з додаванням помідорів

Ваша жінка буде здивована: названо 7 продуктів, які підвищують чоловічу силу в ліжку

Неземна насолода: рецепт запечених баклажанів з грибами, шинкою та сиром