Ні для кого не секрет, що коли яблука дозрівають, частина з них опиняється на землі, особливо після сильного вітру або дощів. Крім того, яблука, що дозріли, стають важчими і опадають з гілок. Люди зазвичай збирають цілі плоди, а зіпсовані залишають і в цьому немає нічого хорошого, кажуть досвідчені садівники.

Так, досвідчені садівники звертають увагу на важливість видалення плодів, що опали з яблуні, з кількох причин.

По-перше, яблука, що опали і згнили, можуть принести шкоду газону під деревом і пошкодити декоративні покриття.

По-друге, гниття фруктів є сприятливим середовищем у розвиток грибкових інфекцій, які можуть заражати і сусідні рослини. Ще б пак, фрукти, що підгнили, активно залучатимуть настирливих комах у сад чи двір. До цього списку входять не тільки мухи, а ще бджоли та оси. А велика кількість таких комах зробить перебування в саду не просто неприємним, але навіть небезпечним.

Про це пише Ukr.Media .

Крім того, особливу увагу слід приділити боротьбі з паршею на яблунях, оскільки це дуже небезпечне захворювання. Крім того, поява падалиці може свідчити про проблеми з деревом. Якщо яблука, що впали, вже заражені грибками, їх не видалення може тільки сприяти подальшому поширенню інфекції.

Гнилі плоди в саду можуть залучати настирливих комах, до їх списку входять мухи, бджоли та оси, що може стати джерелом незручностей. У зв'язку з цим, за наявності падалиці слід вжити заходів щодо підтримки гігієни та уникнення неприємних сюрпризів. Акуратний збір та видалення гнилих плодів допоможе уникнути залучення настирливих комах та зберегти ідеальні умови в саду.

Подібні заходи також допоможуть зберегти акуратність та естетику у навколишньому середовищі, надаючи саду доглянутого та приємного вигляду. Тому не варто забувати про важливість систематичного та регулярного збирання гнилих плодів, щоб уникнути можливих незручностей та забезпечити гармонію в садовому просторі.

Читайте також:

Достатньо і на лечо, і на салати: ось чим потрібно підгодувати перець у липні, щоб збирати його відрами

Весь секрет у крупі: помідори будуть м'ясистими та солодкими. Ділимося секретом

Через цю помилку перець виросте дрібним і гірким: зробіть це, доки є час