У мережі надали чудову інформацію про роль тестостерону та про те, як певні продукти можуть потенційно впливати на рівень тестостерону.

Про це пише «ТСН»

Тестостерон та його значення:

Тестостерон важливий не тільки для нарощування м'язової маси, але також впливає на різні аспекти здоров'я, включаючи статевий потяг (лібідо), здоров'я кісток, розподіл жиру, вироблення еритроцитів та вироблення сперми.

І чоловіки, і жінки мають природний рівень тестостерону і його баланс необхідний для загального стану здоров'я.

Чинники, що впливають на рівень тестостерону:

На рівень тестостерону можуть впливати різні фактори, зокрема ожиріння, низька функція щитовидної залози та вибір дієти.

Продукти, які можуть підтримувати здоровий рівень тестостерону:

Устриці багаті на цинк, який, як відомо, відіграє роль у виробленні тестостерону. Адекватне споживання цинку допоможе підтримувати здоровий рівень тестостерону.

Бразильські горіхи є гарним джерелом селену, який пов'язаний із виробленням тестостерону. Вживання багатих на селен продуктів, таких як бразильські горіхи, може позитивно вплинути на рівень тестостерону.

Гранатовий сік містить рослинні поліфеноли, пов'язані з підвищенням рівня тестостерону. Деякі дослідження показують, що вживання гранатового соку може призвести до підвищення рівня тестостерону у слині.

Молоко містить бор, мікроелемент, який може сприяти підвищенню концентрації тестостерону. Інші джерела бору включають чорнослив, сушені та варені боби, картопля та бобові.

Лосось багатий на поживні речовини, які потенційно можуть підвищити рівень тестостерону, включаючи вітамін D, омега-3 жирні кислоти і селен. Деякі дослідження показали, що добавки з лососевою олією можуть призвести до підвищення рівня тестостерону.

Протизапальні продукти: дієта, багата на протизапальні продукти, може допомогти підтримувати здоровий рівень тестостерону. Уникнення дієт з високим вмістом шкідливих жирів, надмірної кількості білка та смаженої їжі може бути корисним.

Пам'ятайте, що хоча ці продукти можуть бути частиною збалансованої і здорової дієти, яка підтримує рівень тестостерону, самі по собі вони не будуть різко «підвищувати» рівень тестостерону. Фактори способу життя, такі як фізичні вправи, управління стресом та достатній сон, також відіграють вирішальну роль у підтримці гормонального балансу.

Читайте також:

Грошові виплати до Дня Незалежності: як отримати та скільки вам належить

Росія залишається без нафти: хтось підірвав одразу кілька великих сховищ. Горить Махачкала, палає Сибір

Дуже навіть непогано: хтось з українців отримає додаткові 700 гривень