Напевно немає родини, яка б не мріяла про власне житло. Ще б пак, всі знають, що власний будинок - запорука сімейного добробуту і для молоді це питання особливо актуальне.

Згідно соціологічного опитування, в Україну хочуть повернутися 76% молодих людей, які через війну перебувають за кордоном. Зважаючи на такі оптимістичні перспективи, влада України вирішила їм запропонувати вигідні умови придбання житла.

Так, стало відомо, що громади можуть допомогти молоді внести перші 20% за іпотеку на житло, що однозначно стимулюватиме повернення молоді з-за кордону.

Про таку урядову ініціативу заявила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко під час Українського молодіжного форуму: відновлення в єдності.

"Нам дуже важливо, щоб громади спрямовували бюджети на оборону або на необхідні програми підтримки. Я наполягаю, що за існуючої іпотечної програми, якщо у вас немає коштів внести перший внесок, хай би громади коштом місцевого бюджету надали можливість для молоді внести цей першочерговий внесок. Також ми усвідомлюємо для вимушених переселенців, у яких іноді немає документів, а не те щоб дати 20% як аванс. Тому ми просимо громади приєднатися", - сказала Свириденко.

Віце-прем'єр зазначила, що відомство працює із громадами з цього питання. Зокрема, наступного тижня заплановано розмову з Асоціацією міст. За її словами, допомога із внеском у 20% за іпотеку на житло під 7%, що є «дуже низькою ставкою», стимулюватиме повернення молоді з-за кордону.

"Більшість молоді навряд чи зможе придбати власне житло в перспективі за кордоном, на відміну від України, де іпотеку дають на 10 років під 7% річних", - зазначила вона.

Свириденко також нагадала, що Україна надає гранти на відкриття чи розвиток бізнесу, можливості для перекваліфікації. Вона закликала молодь скористатися цими можливостями.

Читайте також:

А тепер зловлять кожного: прикордонники вигадали, як ловити всіх ухилістів, які виїжджають із України

Молодий місяць під знаком Лева: чого чекати всім знакам Зодіаку з 16 серпня. Готуємось

Сюрпризи у поштових скриньках: українцям масово шлють штрафи від облгазів. Що потрібно знати