Стало відомо, що чинний депутат Смоленської обласної думи Владислав Живиця приїхав до Варшави і провів прес-конференцію разом із делегатом Координаційної ради та екс-редактором медіа NEXTA Яном Рудиком. На ній Живиця розповів про плани виборювати незалежність Смоленської області. Також було оголошено створення Смоленського республіканського центру.

Регіон тісно пов'язаний із Білоруссю історично та економічно. Понад 3500 білоруських підприємств зареєстровано на Смоленщині. А 60% експорту регіону припадає на Білорусь. Смоленськ готовий до тіснішої інтеграції з Білоруссю в майбутньому, заявив Живиця.

Живиця та Рудик представили на конференції новий прапор вільної Смоленщини. Це біло-червоно-білий прапор із двома левами. Під цим прапором жителі Смоленська готові боротися за незалежність — у складі Калиновського полку незабаром з'явиться Смоленська рота.

Депутат Владислав Живиця більше не зможе повернутися до Смоленська через загрозу переслідування. Він продовжить роботу у Смоленському республіканському центрі поза РФ.

Читайте також:

Від нього щось лишилося? Потужний удар по Кримському мосту. Над морем видніється "пекельний гриб". Відео

Будьте дуже уважні: українці виявляють у поштових скриньках платіжки за газ із російськими "сюрпризами"

Це була остання крапля: Зеленський зробив гучну заяву. Масове звільнення військкоматників