З 9 по 11 серпня на півдні Примор'я пройшли сильні дощі, що викликало підйом рівня води в річках та підтоплення. Ще б пак, станом на ранок 12 серпня в Уссурійську випало 132,8 мм опадів при місячній нормі 120-130 мм, а вода в річці Роздільна піднялася на рекордні 10 м. До того ж вранці 12 серпня в Уссурійську прорвало недобудовану дамбу, яка зводилася для захисту мікрорайону "Сім вітрів" від підтоплення Так, жителі Росії змогли повністю відчути, як це жити "під водою".

Так, Приморський край РФ накрило повінь після прориву греблі в Уссурійську. Місцева влада вже назвала повінь в Уссурійську — другому за величиною місті регіону — найбільшому за останні 10 років.

"За останні 10 років це однозначно найсильніша [повінь], найруйнівніша, і за обсягами: скільки районів захопило, і села в нашому окрузі, і місто, мікрорайони різні. <…> Десь відсотків 40, може, 35 постраждало" , - Заявили в прес-службі адміністрації Уссурійського міського округу.

Відомство уточнило, що особливо важка ситуація склалася у Прикордонному, Жовтневому, Чернігівському, Михайлівському, Хасанському та Надєждінському округах.

За даними уряду Приморського краю, паводок через сильні дощі підтопив сім багатоквартирних та 729 приватних будинків та майже 2 тис. присадибних ділянок. Загалом постраждали 65 населених пунктів, автомобільне сполучення до кількох сіл відсутнє.

Що ж стосується безпосередньо Уссурійська, то рятувальники евакуювали 212 мешканців мікрорайону "Сім вітрів" та 304 мешканців Спаська-Далого, де підтоплено 120 приватних будинків, підвал у місцевій школі та в дитячому будинку. Людям, які опинилися в полоні стихії, організовано підвезення газових печей, балонів, води та сухих пайків.

У місті та ще дев'яти районах краю було оголошено режим надзвичайної ситуації.

Читайте також:

Це покарання небесне: у Росії прорвало величезну дамбу, затоплює міста та селища

Це вже переломний момент: російський рубль пробиває дно, почалася аварія економіки.