Кожен власник житла завжди має вибір, як використовувати своє майно: хтось живе в квартирі, хтось здає в оренду, а деякі просто залишають порожні, поки не подорослішають діти. При цьому важливо пам'ятати, що така свобода вибору не звільняє господаря від сплати за утримання житлового приміщення. Так, до комунальних платежів входять послуги управління будинком, опалення, оплата за газ, світло, гарячу та холодну воду, стоки, вивезення твердих побутових відходів. І тут кожен власник житлової нерухомості має знати, за що доведеться платити обов'язково, а на чому можна заощадити.

Так, наприклад, компанія YASNO у Facebook надала інструкцію як не платити за світло, якщо в квартирі ніхто не живе.

Отже, щоб уникнути нарахування:

  • потрібно вимкнути всі електроприлади і щомісяця передавати одні й самі останні зафіксовані показання лічильника.
  • Також можна звернутися до оператора та попросити тимчасово припинити електропостачання, потім його можна буде повторно включити.

При цьому в компанії нагадали, що якщо у споживача електрики автоматична система обліку електричної енергії АСКОЕ, то нічого не потрібно робити. Оператор бачить, що електроенергію не споживають, тож нарахувань не буде.

В іншому випадку споживачеві нараховуватимуться середньодобові свідчення, тому що оператор не знає, чи живе хтось у квартирі, чи свідчення просто не передають.

Читайте також:

День покровителя сімейного вогнища: що заборонено робити у це церковне свято

"Всіх попереджаю": глава українського МЗС Кулеба зробив важливу заяву про тяжку осінь. Що він розповів

Це кара небесна: у Росії прорвало величезну дамбу, затоплює міста та селища