Грошове дерево цвіте дуже рідко і лише за наявності хороших умов: сонячного світла, правильний полив, ніяких перепадів температур тощо.

Квітуче грошове дерево схоже на хмару з білосніжного пуху з неймовірно приємним ароматом. От тыльки побачити таке розкішне видовище вдається нечасто, тому быльшысть господинь взагалі сумніваються, що товстянка здатна випускати бутони.

Проте, домогтися цвітіння товстянки можна - для цього лише потрібно знати всі секрети її вирощування. Досвідчені садівники знають, що якщо забезпечити рослині правильний догляд і підживлення, то вона миттю покриється білими бутонами.

По-перше, важливий ґрунт. Ґрунт у горщику з товстянкою має бути з домішкою піску. По-друге, рослину в жодному разі не можна часто поливати. Оптимальний варіант: 1 раз на 3 тижні. І по-третє, "грошовому дереву" потрібна яєчна шкаралупа. Точніше, елементи, які в ній містяться.

Щоб рослина швидко пішла в ріст і випустила бутони, потрібно подрібнити яєчні відходи на порошок. І посипати ними ґрунт навколо товстянки.

Як часто цвіте грошове дерево

Якщо ваша толстянка ще дуже молода, не чекайте на її цвітіння. Грошове дерево може зацвісти лише через 6-8 років.

Досвідчені квітникарі кажуть, що грошове дерево може цвісти щорічно або не випускати бутони кілька років поспіль.

Зазвичай цей сукулент починає цвісти з кінця літа до настання осені.

Читайте також:

Енергетика у вашому будинку буде завжди поганою: названо 8 звичок, що притягають біди

Приносить удачу, береже від бід: чому треба тримати квіти лаванди у будинку

Терміново це викидайте: названі предмети, які притягують лихо до вашої оселі