Усі любителі "тихого полювання" знають, що з середини серпня починається третя, найдовша хвиля збирання грибів – до середини жовтня. Ще б пак, саме в цей період плодоносять найбільшу кількість видів грибів.

Гриби багаті: білком (також містять близько 1% вільних амінокислот), вуглеводами – специфічним грибним цукром мікозів та глікогеном (так званим тваринним крохмалем). Гриби містять мінеральні речовини: калій, фосфор, сірку, магній, натрій, кальцій, хлор та вітаміни А (каротин), вітаміни групи В, вітамін С, велику кількість вітаміну D та вітаміну РР.

Серпень: 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 Вересень: 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,
26 27, 28
Жовтень: 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 Листопад: 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2
2 24, 25, 26

До речі, українцям потрібно пам'ятати, що свіжі гриби – продукт, що швидко псується, тому обробку зібраних грибів необхідно проводити не відкладаючи, а варіння грибів проводити двічі, не менше 50 хвилин щоразу, при цьому відвар зливається. Тільки після цього можна готувати страви з грибів – смажити, тушкувати, варити суп тощо.

При цьому не рекомендується вживати гриби дітям раннього віку, а також вагітним і жінкам, що годують.

Читайте також:

Ви не відрізните їх від грибів: закриваємо мариновані кабачки на зиму за бабусиним способом

Вас усі розхвалюватимуть: рецепт листкового заливного пирога з фаршем, молодими грибами, сиром та рисом

Рецепт грибної солянки з овочами на зиму: за таку консервацію вас обожнюватимуть