Цибуля, одна з найстаріших культурних рослин та основний інгредієнт багатьох страв, потребує правильного зберігання, щоб запобігти гниття та цвілі. Експерти дають поради щодо консервування цибулі, щоб забезпечити її довговічність та якість.

Про це пише «fakty»

Перед зберіганням цибулі дуже важливо дати їй повністю висохнути. Процес сушіння слід розпочинати ще до збирання врожаю, в ідеалі у сонячному, сухому місці. Після збору цибулю слід залишити для дозрівання в приміщенні, що добре провітрюється, приблизно на десять днів, будь то на відкритому повітрі або в захищеному місці, наприклад, в сараї. Важливо уникати зберігання їх у занадто теплих або вологих місцях, оскільки це може призвести до проростання та гниття.

Щоб зберегти її смак, рекомендується залишати шкірку на цибулі. Зберігання добре просушеної цибулі в контейнерах з отворами з боків або з використанням сітки забезпечує правильну циркуляцію повітря та запобігає росту плісняви. Зберігання цибулі в темному підвалі може допомогти запобігти передчасному проростанню та зберегти її якість.

Не рекомендується зберігати цибулю в поліетиленових пакетах, так як вона може стати вологою і схильною до гниття. Охолодження також не ідеальне, тому що на холоді цибуля швидко втрачає смак. Однак нарізану цибулю можна зберігати в холодильнику зрізаною стороною вниз та неочищеною верхівкою. Важливо не загортати її у алюмінієву фольгу, оскільки це може надати металевого присмаку. Як варіант, цибулю можна заморозити невеликими шматочками та використовувати в кулінарії прямо із замороженого у різних стравах.

Читайте також:

Хто зможе платити за газ, електрику та воду на 50% менше

Допоможе звичайний пісок: як заточити ніж, якщо під рукою немає точилки

Ось це техніка: старовинний Dodge, який простояв у гаражі 83 роки, завівся з першого разу. Відео