Якщо ви виявили, що у вас тупий ніж, а під рукою немає точилки, є кілька простих способів заточити його. Робота з гострим ножем робить роботу на кухні простіше і безпечніше, тому ці саморобні методи можуть стати в нагоді, коли у вас немає доступу до традиційних інструментів для заточування.

Ось кілька лайфхаків для заточування ножів без точилки:

Камінь.

Знайдіть гладкий плоский камінь, цеглу або навіть сходинку. Тримайте ніж під невеликим кутом і кілька разів проведіть по твердій поверхні каменя від рукояті до вістря. Не забудьте після цього ретельно вимити ножа.

Пилочка для ногтей.

Якщо у вас є пилка для нігтів, покладіть її на тверду поверхню шорсткою стороною догори. Проведіть лезом ножа по поверхні пилки, повторюючи процес кілька разів, доки ніж не заточиться.

Керамічна тарілка.

Переверніть чашку, блюдце або тарілку, щоб оголити шорстку незавершену область на дні. Помістіть блюдо на рушник для стійкості і проведіть ножем по цій шорсткій ділянці, щоб заточити його.

Скло.

Необрамленное скло, наприклад вікно автомобіля, може бути імпровізованим точильним каменем. Відкрийте вікно автомобіля або знайдіть будь-яку скляну поверхню без рами, а потім обережно проведіть лезом ножа по краю скла кілька разів. Не бійтеся подряпати скло; це не вплине.

Інший ніж.

Хоча це не так ідеально, як інші методи, ви можете використовувати один ніж для заточування іншого. Строгаючими рухами проводьте одним ножем по поверхні іншого, щоб заточити його лезо.

Пісок.

Пісок діє як абразив і допоможе заточити ніж. Намочіть дошку та зануріть її в пісок, щоб пісок прилип до неї. Потім використовуйте дошку, покриту піском, щоб заточити лезо ножа.

Не забувайте бути обережними при використанні цих методів «зроби сам», оскільки заточування ножа вимагає належної техніки та обережності. Крім того, завжди корисно інвестувати в якісну точилку для ножів для стабільних та ефективних результатів.

Читайте також:

Українців порадували обвалом цін на найпопулярніші овочі. Що потрібно знати

Ви закриватимете по 10 банок: рецепт апетитних молодих помідорів у часниковому соусі з болгарським перцем

Ви забудете про жуків та інших шкідників: полийте цими простими засобами малину та ягоди вас здивують