Російська влада оголосила про плани створення 30 «афродеревень» у сільській місцевості з наміром переселити близько 3000 фермерів-африканерів з Африки до Росії. Ці африканери є нібито нащадками європейських поселенців, що переселилися на африканський континент у 17 столітті. Програма просувається як ініціатива щодо залучення африканерів до Росії через те, що російські офіційні особи називають «традиційними сімейними цінностями» та передбачуваною «високою моральною та духовною структурою» в країні.

Про це пише «obozrevatel»

Перший камінь для будівництва такого «афросела» було закладено у Тверській області Росії на початку серпня. Повідомляється, що у церемонії взяли участь високопосадовці регіону, а також африканські дипломати.

Програма розрахована на п'ять років та спрямована на переселення сімей африканерів, які займатимуться сільським господарством, зокрема вирощуванням картоплі та розведенням корів. Програма, мабуть, є частиною зусиль із заселення сільських районів Росії, в яких спостерігається спад населення.

Хоча російська влада підкреслює очевидну привабливість традиційних цінностей та моральних засад країни, важливо зазначити, що ця ініціатива викликала дискусії та дебати як у Росії, так і за кордоном. Критики порушили питання про мотиви програми, її наслідки для африканерських громад та ширший геополітичний контекст.

Читайте також:

Новий скандал: Сергій Грінчишин, якого пов'язують із контрабандою, може очолити митницю Одеської області

Не пропустіть виплати: українським пенсіонерам почали видавати доплати. Кого торкнеться

Ви можете не здогадуватися: ознаки, що ваш номер телефону використовують шахраї, і ви залишитеся без грошей