Війна в Україні – явище унікальне з усіх боків. Світові історики ще довго вивчатимуть як тактики та стратегії, застосовані у цій війні, так і механізми пропаганди, волонтерства та культурно-соціальної трансформації України та деградації Росії. І вивчатимуть окремих людей, немов поведінку приматів, — за їхню ганебну втечу за межі Батьківщини у найскладніший для держави та народу час.

За інформацією, наданою порталом NGL Media, син 22-річного сина народної депутатки від партії "Слуга народу" Олени Копанчук, на ім'я Дмитро, залишив Україну, супроводжуючи свого батька, який має інвалідність. Проте Дмитро Копанчук не повернувся назад до України, і, як і раніше, перебуває за кордоном. Зазначається, що Дмитро сам є чинним депутатом міськради у невеликому містечку Рудки Львівської області.

Виявляється, втеча молодого депутата була попередньо спланована ще минулого року, незважаючи на чинну заборону на виїзд за кордон для чоловіків призовного віку. Дмитро щонайменше тричі побував за кордоном, використовуючи систему "Шлях" як водій-волонтер.

1 січня 2023 року Дмитро перетнув українсько-польський кордон на новенькій Toyota Land Cruiser Prado 150, що належить компанії "Гідросвіт", в якій він є співвласником. Офіційним приводом для його виїзду був супровід його батька, який має другу групу інвалідності та є доцентом кафедри кримінального права Хмельницького університету управління та права.

У той час як хворий батько повернувся в Україну в лютому разом із колишнім бізнес-партнером Олени Копанчук, Дмитро досі перебуває за межами країни, порушуючи законодавчі вимоги щодо повернення до країни людини, яка супроводжується інвалідом.

Читайте також:

Не пропустіть виплати: українським пенсіонерам почали видавати доплати. Кого торкнеться

Знайти роботу: кому з українців готові платити більше за всіх і хто зараз потрібен

Прийде працювати довше: українцям можуть збільшити робочий тиждень. Що відомо