З початком широкомасштабного вторгнення Росії в Україну мільйони українців були вимушені переїхати до безпечніших регіонів, подалі від бойових дій, або покинути тимчасово окуповані російською армією населені пункти. Не дивно, що кожен намагається тримати в порядку свої документи.

Консульство України в Гданську пояснило, чому краще оформлювати новий закордонний паспорт замість того, щоб продовжувати термін дії попереднього. До речі, в Україні дещо спростили процедуру оформлення паспортів.

"Надання можливості продовження строку дії закордонних паспортів чи внесення до них даних були швидким рішенням Уряду України на активну вимушену міграцію українців та українок у пошуках безпечного місця, в умовах коли не було можливості виготовляти паспорти, а потреба в виїзді була чи не найбільша. Саме це рішення дозволило дістатися нам безпечних місць на будь-яких континентах світу. Однак нині існує можливість безперешкодно виготовити паспорт навіть перебуваючи за кордоном, та привести свої папери до норми, наприклад в Консульстві чи в ДП „Документ“. Звісно, до України з Польщі все ще можна повернутися по продовженому паспорту чи з дитиною, дані про яку внесено до закордонного паспорта".

Але здійснювати вже регулярні поїздки через кордон за такими паспортами неможливо, додають у консульстві. Тож, якщо плануєте регулярно перетинати кордон — то знайдіть час та можливість зробити закордонний паспорт собі і кожній своїй дитині.

"Пам’ятайте, що кожна поїздка по продовженому паспорту чи з дитиною, дані про яку внесено до закордонного паспорту, може закінчиться непередбачувано і раніше запланованого терміну, при цьому кошти за подорож, що не вдалася, ніхто не поверне. Тож тримайте документи в порядку та не відкладайте вирішення усіх питань на останню хвилину".

Читайте також:

Готовы открыть огонь: Польша направила ударные вертолеты к границе с Беларусью. Что известно

Польша срочно предупредила НАТО: первые вертолеты Беларуси вторглись в воздушное пространство Польши

Очень нужны работники: украинцев массово зазывают в Польшу. Сколько там можно заработать

Принял просроченные таблетки? Лукашенко приехал к Путину и рассказал, что будет защищать Украину от Польши