Курс долара в Україні почав збільшуватися наприкінці поточного тижня під впливом кількох факторів, і очікується, що американська валюта продовжить зростати найближчим часом.

Професор Олексій Плотніков, економіст та доктор економічних наук, провів прогноз ситуації на валютному ринку у серпні. Докладніше про це повідомляє Телеграф.

Плотніков наголосив на кількох причинах, які сприяють зростанню курсу долара, і ці фактори стають з кожним днем ​​все більш значними.

Одним з основних чинників підвищення вартості долара є попит на готівкові долари, а також припинення зернової угоди та певні розрахунки, які вимагають використання доларів.

Плотніков прогнозує, що курс долара у серпні підніметься до рівня близько 38 гривень, проте він вважає, що ці зміни відбуватимуться поступово і не надто різко.

За даними порталу "Мінфін", на цей момент середній курс долара в українських банках становить 36,95 грн (купівля) та 37,50 (продаж). Готівковий курс складає 37,33 (купівля) та 37,47 (продаж). Офіційний курс Національного банку України залишається незмінним та становить 36,56 грн.

Читайте також:

ПриватБанк попередив про обмеження щодо обміну валюти. Що потрібно знати

ПриватБанк попередив: для отримання грошей доведеться їхати до відділення

ПриватБанк попередив про нововведення під час переказу грошей