Лише три тижні тому українці читали новини, що південь Європи охопила аномальна спека. І справді, у деяких країнах стовпчики термометрів піднімалися до 35 – 38 градусів тепла, а в Греції температура навіть "доповзала" до 40 градусів. Схоже, щось подібне доведеться пережити українцям у найближчі вихідні.

Так, стало відомо, що у зв'язку із надходженням на територію України сухої та спекотної повітряної маси з Близького Сходу та Середньої Азії, 5 та 6 серпня очікується суттєве підвищення температури повітря. При цьому найбільш високі температурні показники фіксуватимуться в центральних, південних і східних областях. А ще прихід хвилі тепла супроводжуватиметься поривчастим південно-східним вітром.

Що ж до західного регіону України, то тут прогнозується більш комфортна та волога погода. Ще б пак, близькість холодного фронту стане тут причиною короткочасних дощів і більшої кількості хмарності.

Про це розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

"Змінюватимуться повітряні потоки. До нас надходитиме тепліша повітряна маса з південних широт. Це зумовить підвищення температури в багатьох областях. Від 4 числа вже по всій території України +16-22° вночі. На узбережжі морів навіть до +25° в нічний годинник – це вже вважається тропічний ніч", – каже синоптикиня. Очікуємо спекотну погоду. Відповідно, українцям потрібно бути до цього готовим, особливо тим, хто метеозалежний. Поки що відповідні процеси будуть триматися, до 7-го числа точно. А потім уже певна зміна синоптичної ситуації очікується, і спека трохи спаде. Починаючи з п'ятниці, субота та неділя - це будуть спекотні дні. Треба це враховувати", - наголосила Наталія Птуха.
Субота, 5 серпня :
Так, 5 серпня протягом дня температура повітря в Україні коливатиметься від +30°C до +37°C.
  • у західних регіонах температура повітря вночі становитиме +17…+22 °С, днем ​​+29…+34 °С.;
  • у північних областях температура повітря вночі опиниться в межах +17…+22 °С, удень +30…+35 °С.;
  • у центральних областях температура повітря вночі +17…+22 °С, днем ​​+30…+35 °С.;
  • у південній половині України температура повітря в нічний час опуститься до +18...+23°С, днем ​​повітря прогріється до +33...+38°С, на узбережжі морів близько +28...+33°С.;
  • у східній частині країни температура повітря вночі становитиме +14…+19 °С, удень +30…+35 °С.
Що ж до опадів, то їх слід очікувати у Закарпатській, Волинській, Івано-Франківській та Львівській областях. Там під впливом атмосферного фронту пройдуть грозові дощі, подекуди шквали, 15 – 20 м/с. Вітер вночі мінлива хмарність, 3 - 8 м/с, удень південно-східний, 7 - 12 м/с.

Неділя, 6 серпня :

У західних областях очікується нестійка погода. Вночі без істотних опадів, удень пройдуть грозові дощі, місцями сильні зливи із градом та шквалами, 17 – 22 м/с. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в діапазоні +17…+22 °С, вдень +29…+34 °С, у Карпатах та на Закарпатті +20…+25 °С.

У північних областях утримається спекотна та суха погода. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +17...+22°С, днем ​​+32...+37°С.

У центральних областях відбудеться посилення спеки. Опадів при цьому не очікується. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, удень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +19...+24°С, днем ​​+34...+39°С.

У південній половині аналогічним чином передбачається суха та спекотна погода. Вітер південно-східний, 9 – 14 м/с, удень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +20…+25 °С, днем ​​+34…+39 °С, на узбережжі морів +28…+33 °С.

У східних областях суха та спекотна погода. Вітер південно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі становитиме +19…+24 °С, днем ​​+34…+39 °С.

Читайте також:

Дуже несподівано: комусь із українців доведеться повернути 6500 гривень, отриманих від держави

Піде за крейсером "Москва": після ударів по Новоросійську підбито великий десантний корабель РФ

Готуємось до 1 вересня: чи підуть діти до шкіл і коли розпочнеться навчальний рік. Що потрібно знати