Звичайні кухонні губки, якими господині миють посуд, мають різний колір. Багато хто думає, що це для краси або ж простий маркетинговий хід, оскільки їхня яскравість привертає увагу.

Крім того, можливість розрізняти губки по кольорах зручна, щоб використовувати їх для різних цілей: наприклад, миття посуду після сирого м'яса та риби, жирних каструль або овочів та коренеплодів.

Але виявляється, градація в кольорах має ще одну важливу функцію. Так можна розрізняти мочалки, які мають різну жорсткість.

Посудна губка складається з двох частин – товстої та тонкої. М'який поролон добре милиться і створює піну, яка краще обволікає посуд під час миття. А жорсткий шар скотч-брайтон допомагає впоратися із сильнішими забрудненнями.

Як розрізнити губки по квітам

Зелений скотч-брайтон – найжорсткіший. З його допомогою можна очистити з посуду їжу, що пригоріла або засохла, застиглий жир. Але варто бути обережнішим, бо є ризик пошкодити емаль.

Коричневий або червоний колір – менш жорсткий, але має абразивний матеріал, який легко видалити не надто сильні забруднення.

Жовтий колір – ця губка найбільш делікатна та ніжна. Нею можна мити скляний, кришталевий, порцеляновий посуд зі слабким забрудненням.

Читайте також:

Спробуйте цей перевірений спосіб: як зберігати огірки, щоб вони були свіжими кілька тижнів.

Начебто з грядки: як правильно зберігати цибулю, щоб вона постійно була свіжою. Спробуйте цей спосіб

Спробуйте цю старовинну хитрість: як зберігати часник, щоб він не засох і був свіжим