Стало відомо, що на війні Росії проти України загинув Євген Світличний - актор, який втілив образ Карася у фільмі "Носоріг"(2021). Про це у Facebook розповів Олег Сенцов, у фільмі якого зіграв захисник України.

"Жека Світличний. Спортсмен. Актор. Воїн. Загинув як Герой, захищаючи нашу Батьківщину", - написав режисер, який сам служить у ЗСУ та воює на Запорізькому фронті.

Світличний загинув 19 липня 2023 року. Йому було 29 років.

На сторінці 1-ї окремої штурмової роти ДУК ПС "Вовки Да Вінчі" повідомляється, що Євген загинув під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку.

Трагічну звістку підтвердив також український продюсер та культурний менеджер Денис Іванов.

Відомо, що Євген Світличний був чемпіоном України з фрі-файту, майстром спорту та переможцем багатьох змагань.

"Євгеній "Жека" Світличний. Ми завжди будемо памʼятати світлого, доброго, завжди ввічливого хлопця, яскравого, безстрашного бійця, який любив зарубатись в поєдинку, якого любили побратими, любили фанати, поважали судді і вся Федерація. Царство небесне, світла памʼять", — написали спортсмени Федерації фрі-файту.

Світличний воював у роті "Гонор" окремого механізованого батальйону "Вовки Да Вінчі" імені Героя України "Да Вінчі" Дмитра Коцюбайла. Подробицями його загибелі поділився Сергій Філімонов - командир роти "Гонор", який у фільмі "Носоріг" виконав головну роль.

"Під час виконання бойового завдання у стрілецькому бою загинув наш брат Євген "Жека" Світличний. Бути воїном - жити вічно. Ми помстимось", - написав він у Twitter .

Ось уже добу про гірку втрату в соцмережах пишуть побратими, друзі та знайомі Світличного. Наприклад, дружина Олега Сенцова Вероніка Вельч опублікувала його фото на Венеціанському кінофестивалі, де у 2021 році було представлено "Носоріг".

Довідково:

"Носоріг" — це український художній фільм режисера Олега Сенцова знятий у 2021 році у копродукції України, Польщі та Німеччини.

Історія фільму розгортається у 1990-ті в Україні. Головний герой — бандит на прізвисько "Носоріг" втрапляє у лещата українського кримінального світу 1990-х та починає свій кривавий шлях, що приводить його зовсім не туди, куди він очікував.

Читайте також:

Вже найближчими днями: астролог назвала 7 міст України, за якими росіяни готують ракетні удари

Навіть Путін мало не подавився: як ЗСУ привітали російських військових моряків зі своїм святом. Відео

Буде подарунок до Різдва: у британській розвідці розповіли, коли ЗСУ повернуть Крим