Нещодавні відомості свідчать про атаки, що продовжуються, на військові об'єкти в Криму з боку українських збройних сил, які готуються провести операцію деокупації півострова Крим, який був захоплений Російською Федерацією ще у 2014 році.

Директор New Geopolitics Research Network та експерт Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь висловився на цю тему в коментарі Charter97.org, інформує сайт Факти та коментарі.

«Україна завдає ударів по військових об'єктах, складах з боєприпасами, інфраструктурних об'єктів, таких як Керченський міст. Удари продовжуватимуться і наростатимуть. Логіка тут абсолютно чітка та зрозуміла. Чорноморський флот Росії буде знищений в обов'язковому порядку. Причому у недалекій перспективі. В нас просто немає іншого виходу. Росія зарекомендувала себе як деструктивну силу. Вона окупувала Крим, знищує українську інфраструктуру, економіку. Іншого шляху, як знищити Чорноморський флот Росії, просто не існує. Росія має бути у стані повної демілітаризації», — вважає Михайло Самусь.

Експерт зазначає, що операція зі звільнення Криму може набути різних форм, але очевидно, що будуть перервані зв'язки та логістика Росії.

«Міст буде знищено, буде завдано ударів по Чорноморському флоту: корабельному складу, інфраструктурі, місцям базування, аеродромам, військово-морським базам і т. д. Після цього вже проводитиметься операція з деокупації», — упевнений Михайло Самусь.

Читайте також:

Російський військовий корабель вже прямо загрожував цивільному судну. Скоро вирушить за крейсером "Москва"? Відео

Один удар одразу по Путіну та по Лукашенку: тепер Росію та Білорусь ніхто не побачить на Олімпіаді-2024

Авіакатастрофа у Росії: на борту повітряного судна вижили не всі. Деталі