У п'ятницю, 28 липня, в районі 16:00 у Таганрозі біля кафе "Чехів сад", неподалік аквапарку "Лазурний" пролунав вибух.

За інформацією російських Telegram-каналів, клуби диму та пилу все ще піднімаються в небо. Однак, що саме трапилося, залишається загадкою.

На кадрах, які відразу почали публікувати очевидці в Telegram-каналах, показані клуби сірого диму, що піднялися над однією з будівель. На фото з місця події також видно вибиті шибки, зірвані водостічні труби та уламки на землі.

На місці вибуху утворилася вирва розміром 5 на 5 метрів.

Наразі на місці події працюють 60 рятувальників та 17 одиниць техніки. Крім того, на місце вибуху у Таганрозі виїхали слідчі та криміналісти.

Городяни з порізами та пораненнями від скла та каміння звертаються до медиків.

За інформацією голови Ростовської області Василя Голубєва, за медичною допомогою вже звернулося 15 людей. При цьому дев'ять осіб, які постраждали під час вибуху, були доставлені до медустанов - їх стан оцінюється як середнього та легкого ступеня тяжкості. Одна із госпіталізованих – з черепно-мозковою травмою, проведено операцію.

Решта постраждалих надала амбулаторно, госпіталізація їм не знадобилася. Дітей серед постраждалих немає.

"В адміністрації міста провів оперативний штаб. Перше, що необхідно зробити - надати всю необхідну допомогу і медичну, і психологічну постраждалим. Також організувати роботу з обстеження руйнувань. У районі події буде введено режим надзвичайної ситуації", - заявив голова адміністрації Таганрога Фатєєв у своїх соцмережах.

Міноборони Росії щодо ситуації в Таганрозі вже заявило, що Таганрог у Ростовській області атакувала Україна переобладнаною в ударний варіант зенітною ракетою комплексу ППО С-200.

Читайте також:

Природна аномалія: у Дніпрі випав град розміром із абрикос. Фото

Просто втомився від життя: зірка серіалу "Вулиці розбитих ліхтарів" відправила себе на той світ

Один удар одразу по Путіну та по Лукашенку: тепер Росію та Білорусь ніхто не побачить на Олімпіаді-2024