Зараз багато недобросовісних торговців рибою готові піти на все заради наживи. Зокрема, продати людям тухлу чи мертву рибу, видаючи її за свіжий та якісний продукт.

Зрозуміло, що, з'ївши таку рибу, людина має три варіанти: переварити вжите і без проблем це пережити (якщо отруєння було не надто сильним), отруїтися і потрапити в реанімацію, потрапити на цвинтар (якщо заходи з очищення організму не вдалося вчасно вжити) .

Із попередженням про можливість отруєння неякісною рибою вже виступили у полтавському відділенні Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Держспоживспоживслужба).

"Не купуйте рибу невідомого походження - вона може містити збудники інфекційних хвороб, глисти, токсико-хімічні речовини", - зазначає головний спеціаліст Держпродспоживслужби у Полтавській області Тамара Пастушенко.

Крім того, вона попередила українців про можливість смерті у випадку, якщо люди купують рибу незрозуміло у кого.

"Найбільшою небезпекою є ботулізм - це все може закінчитися летально. Рибу потрібно купувати у санкціонованих місцях. Купуйте рибу тільки там, де вам можуть надати документи на цей товар", - зазначає Тамара Пастушенко.

А ось у санітарній лабораторії центрального ринку Полтави наголосили: якщо ви купили рибу, бажано її доставити додому протягом 30-40 хвилин. Недотримання температурного режиму призведе до того, що риба псуватиметься.

Читайте також:

Збирайте пелюстки троянд: рецепт ніжного варення з троянд, в яке ви закохаєтеся

Вже понад 50 гривень за літр: українців попередили про подорожчання бензину. Відчує кожен

Такого в Росії не прощають: за що Пригожину відрізали палець на руці