Пригожин, який відзначився невдалою ганебною спробою походу на Москву, має дуже темне минуле. Зокрема, як уже неодноразово повідомлялося, йому довелося відсидіти термін ще у 80-х роках.

Але що ховалося, то це те, що Пригожин під час своєї відсидки активно співпрацював з адміністрацією в'язниці та займався доносами, що серед ув'язнених вважається дуже великим "тюремним гріхом".

Як повідомляє УНІАН , про ці цікаві моменти із життя Пригожина розповів голова російського правозахисного проекту "Гулагу.нет" Володимир Осєчкін в інтерв'ю українській журналістці Алесі Бацман.

За його словами, за доноси та за співпрацю з тюремниками Пригожин поплатився дуже серйозно – ув'язнені відрізали йому частину безіменного пальця на лівій руці.

"Це історія про його перший термін у колонії, жорстокі звичаї... Він ще тоді тісно співпрацював з оперативниками колонії. Був так званим внутрішньокамерним агентом, стукачем тощо. Був на поганому рахунку", - розповів Осєчкін.

Він також зазначив, що цю інформацію підтверджено тими людьми, які відбували свій термін у той час, коли сидів і Пригожин. Але, як розповідає Осечкін, Пригожин пізніше все ж таки помстився своїм кривдникам – їх уже немає в живих.

Сам інцидент із відрізаним пальцем наклав на психіку ватажка "вагнерівців" досить глибокий відбиток.

"І він ці свої страхи - це важливий момент - переніс і це стало одним із видів фізичних покарань у "ЧВК Вагнер" під час війни на окупованих територіях", - заявив Осєчкін.

Читайте також:

ПриватБанк видає старі та пошарпані долари, їх не хочуть приймати: що розповідають українці

У жодному разі не відкривайте ці листи: українців попередили про небезпеку. Як розпізнати

Одна велика котлета на всю родину: рецепт м'ясної запіканки з фаршем та яєчним прошарком по-німецьки