Стало відомо, що 11 липня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб", якою вносяться зміни до порядку призначення соціальної допомоги переселенцям. У ухвалі чітко зазначено, кому автоматично нарахують виплати на півроку, а кому допомогу надалі не надаватимуть.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Так, наприклад, допомогу на проживання не отримуватимуть студенти стаціонару чи дуальної форми навчання, місцем реєстрації яких є гуртожитки.

До того ж, як пояснюється на сайті, право на соціальну допомогу втратили пенсіонери, які до переміщення перебували на повному державному утриманні у закладі для літніх людей та залишилися на такому утриманні після переміщення.

Виплат не продовжать і тим, хто:

  • хто перебуває за кордоном понад 30 календарних днів поспіль і не має обґрунтованих причин, які можна підтвердити документально. Обґрунтованими причинами є службове відрядження, стажування, лікування, реабілітація, догляд за хворою дитиною, оздоровлення дитини),
  • хто повернувся до покинутого місця проживання.

При цьому соціальну виплату від держави можуть отримати українці, які не мають права на пенсію, особи з інвалідністю та особи, які потребують допомоги на догляд. Розмір виплати залежатиме від рівня забезпечення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Читайте також:

У жодному разі не читайте ці SMS: як українців позбавляють грошей за допомогою всього одного повідомлення

Видадуть соціальну допомогу від держави: які 5 категорій українців отримають виплати

Україна точно переможе: маленький музикант зі Львівщини зібрав понад 2,5 мільйони для допомоги ЗСУ

Сума вражає: як отримати тисячу доларів допомоги від американської організації