Напевно, кожен хоч раз рахував баранчиків перед сном, дивлячись у стелю, а потім здавався і йшов далі дивитися відео в інтернеті. При цьому практично ніхто не замислюється, що причиною відсутності сну можуть бути звичні всім продукти.

Адже, виявляється, причиною безсоння можуть бути навіть приготоване м'ясо (смажене або гриль), помідори, баклажани, консервовані продукти, соління (і овочі, і риба). Вся справа в тому, що ці продукти містять у досить великих кількостях тиранін – амінокислоту, яка в організмі перетворюється на норадреналін (гормон стресу). В результаті людина починає почуватися перезбудженою, а вночі важко засинає.

Крім того, порушити нормальний сон здатні авокадо та сир із пліснявою.

А ще ризик появи безсоння збільшується у тих, хто вживає продукти з високим вмістом рафінованих вуглеводів. До них належать цукор, білий хліб, білий рис. Усі вони підвищують рівень цукру на крові.

"Коли рівень цукру в крові швидко зростає, ваш організм реагує, випускаючи інсулін, і в результаті зниження рівня цукру в крові може призвести до викиду гормонів, таких як адреналін та кортизол, які можуть порушувати сон", - пояснюють фахівці.

Кокосова олія

Дослідження, опубліковане Journal of Sleep Research, показало: пальмітинова кислота, що входить до складу кокосової олії, негативно впливає на сон. Краще замінювати його на оливкове (що містить корисні жири і в цілому вважається якісним продуктом).

чай

У чорному та зеленому чаях містяться кофеїн та теобромін, останній підвищує частоту серцевих скорочень. Лікарі рекомендують пити трав'яний чай без кофеїну, щоб уникати зіткнення з обома стимуляторами.

Продукти, які допомагають заснути

Ну а рекомендуються для гарного сну ківі та гарбузове насіння.

Капуста від безсоння теж чудово рятує - трохи квашеного або тушкованого овочу відмінно доповнять вечерю і позитивно позначаться на сні.

Ну а якщо ви не знаєте, що пити перед сном, щоб добре спати, то спробуйте випити теплого молока та ромашкового чаю.

До речі, вчені навіть називали ягоди від безсоння. Вони рекомендують перед сном поїсти трохи вишень. Ця ягода - найкраще джерело мелатоніну, гормону, який відповідає за міцний сон.

Читайте також:

Вони є в будь-якому супермаркеті: названі продукти, що забирають 15 років вашого життя

Ви весь час робили це неправильно: які продукти справді не потрібно мити

Буде постійно вирячитися: названі продукти, що викликають постійне здуття живота

У жодному разі не вживайте це: 5 продуктів, заборонених при підвищеному тиску