Адже ви не хочете, щоб ваше трудомістке консервування пішло нанівець через неправильну стерилізацію, вірно? І для цього необхідно правильно підготувати як банки, так і продукт, який ви консервуватимете.

У нашому матеріалі ми розповімо, як швидко простерилізувати усі банки без пари.

Спочатку, як завжди, вимийте всі банки та кришки. Потім візьміть звичайний столовий оцет. Для кожної банки налийте близько 150 грамів оцту і ретельно прополощіть банку протягом 30 секунд, закриваючи її кришкою. Потім перелийте оцет з цієї банки в іншу, додаючи трохи консерванту.

Коли всі банки будуть оброблені, починайте закладати у них продукцію. Не закручуйте кришки, просто накрийте ними банки.

Підготуйте велику каструлю, на дно якої покладіть рушник, щоб банки не стикалися з металом і не лопнули під час кипіння. Налийте воду в каструлю так, щоб вона доходила до "плічок" банок.

Коли вода почне кипіти, засікте 15 хвилин. Після цього акуратно дістаньте банки з кришками з каструлі, дайте їм трохи охолонути й починайте загортати кришки.

Тепер ваші банки є стерилізованими та готовими для тривалого зберігання. Ви можете бути впевнені, що ваша консервація збереже свою свіжість та якість завдяки правильній стерилізації з використанням оцту.

Читайте також:

Обов'язково спробуйте: як стерилізувати банки у мікрохвильовій печі. Чи не кожна господиня про це знає

У вас будуть просити рецепт цієї закуски: робимо "перлинну" мариновану цибулю

Не повторюйте ці помилки: ось чому розсіл в огірках стає каламутного кольору