На початку поточного року власник одного поля у штаті Кентуккі отримав неймовірний сюрприз - він виявив схованку, що містить понад 700 монет часів громадянської війни у ​​США.

Докладніше про це повідомляє YouTube-канал GovMint.com Coins.

Цей чудовий скарб Кентуккі включає сотні золотих монет Сполучених Штатів, які датуються періодом між 1840 і 1863 роками, а також кілька срібних монет. У короткому відео, знятому самим скарбом чоловіком (чиє ім'я і місце розташування не були розкриті публічно), він каже: "Це найзахоплююча річ у світі: всі ці золоті монети вартістю 1 долар, 20 доларів, золоті монети 10 доларів..."

За даними Numismatic Guaranty Co. (NGC), організації, що засвідчила справжність монет, та GovMint, де монети були продані, 95% скарбу складається із золотих доларів, а також 20 монет Liberty номіналом у 10 доларів та 8 монет Liberty номіналом у 20 доларів.

Однією з рідкісних монет є золота монета Liberty 1863 номіналом у 20 доларів США. Лише ця монета на аукціоні може коштувати шестизначну суму, а "Великий скарб Кентуккі" може похвалитися наявністю 18 подібних монет.

На сайті NGC зазначається, що золота монета Liberty номіналом у 20 доларів, що випускалася з 1850 по 1907 роки, була викарбувана Міністерством фінансів після відкриття золота у Каліфорнії. Монети Liberty в номіналі 20 доларів зі скарбу ще рідкісніші, оскільки вони не мають напису "In God We Trust", який був доданий у 1866 році після закінчення громадянської війни.

Однак те, що цей скарб може розповісти нам про історію Америки під час надзвичайно бурхливого періоду, є, можливо, ще більш значущим фактом.

Читайте також:

Якщо переселенець перебуває за кордоном: потрібно знати про новий порядок виплат ВПО

Будуть раптові фінансові труднощі: названо три знаки Зодіаку, яким краще бути економнішими

Почалися перевірки лічильників: у кого суми у платіжках будуть "космічними"