Україна оголосила про звільнення Sense Bank (колишній Альфа-Банк) з ринку. Фінансова організація вважається системоутворюючою, тому її не можна просто ліквідувати, і вона стане власністю держави. Національний банк України (НБУ) уточнив, що кошти вкладників під час цього процесу залишаться у безпеці.

Про це пише «obozrevatel»

Рішення про передачу банку «Сенс» державі стало можливим завдяки ухваленню законопроекту №9107-1, що дозволяє націоналізацію банків, що належать підсанкційним особам.

НБУ запропонував Кабінету Міністрів України участь держави у цій процедурі, зробивши її першим кроком до націоналізації банку. З 21 липня 2023 року у банку запроваджується тимчасове адміністрування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що забезпечує роботу обслуговування фізичних осіб у звичайному режимі без додаткових обмежень. Платежі від юридичних осіб також прийматимуться без обмежень.

У ході роботи тимчасової адміністрації будуть проведені подальші технічні процедури та кадрові рішення, внаслідок яких Сенс Банк буде перетворено з приватної особи на державний банк.

Після того, як Кабінет Міністрів України підтвердить участь держави у виведенні банку з ринку, тимчасова адміністрація триватиме не більше двох днів з дня, що настає за днем ​​отримання Фондом гарантування вкладів вкладів відповідного рішення, йдеться у повідомленні НБУ.

Читайте також:

Багато хто і не здогадувався: які популярні продукти викликають целюліт

Це вже перебір: в Україну спека під 40 градусів. Коли почнеться

Не іржавіють десятиліттями: названі б/в машини з якісним металом