Російський терор мирного населення України ракетами та дронами триває вже понад 1,5 роки. Наприклад, лише у травні 2023 року росіяни випустили Україною понад 500 ракет і дронів, з яких 90% було перехоплено українською ППО. А ось у ніч на 20 липня 2023 року Повітряні Сили України не змогли бути такими результативними. З пікера Повітряних сил Юрій Ігнат прояснив ситуацію.

Так, у ніч на четвер, 20 липня, російські окупанти здійснили чергову масовану ракетну атаку на півдні України. Під ударом традиційно вже останнім часом опинилися Одеса та Миколаїв.

Для цієї останньої атаки Росія запустила вночі 19 дронів-камікадзе та 19 крилатих ракет, серед яких були Калібри, Х-22, Іскандери та Онікси. ВСУ вдалося збити майже половину, 18 із цих 38 повітряних цілей (знищено 13 "шахедів", дві ракети Калібр та три крилаті Іскандери).

В ефірі телемарафону речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив, чому ППО не змогла знищити жодну з 7 ракет "Онікс", а заразом і оцінив запаси ракет російських окупантів.

За його словами, у Сил оборони України поки що немає можливості збивати ракети "Онікс", оскільки вони летять на швидкості понад 3000 км на годину. При цьому на заході на мету ракета може летіти на висоті 10-15 м над водою, тому з такими ракетами важко боротися.

Крім того, Юрій Ігнат припустив, що Російська Федерація випускає щомісяця близько сотні високоточних та далекобійних ракет для ударів територією України. Проте виготовляти ракети типу Х-555 росіяни не можуть. Втім, досі продовжують виробництво Х-101.

"Близько 100 на місяць високоточних та далекобійних противник випускає. Крім того, є такі ракети як Х-22, старі радянські, їх не виробляють. Було близько 250 і тому що близько 150 вони вже випустили територією нашої держави", - сказав Ігнат.

Нагадаємо, раніше в українській розвідці повідомлялося, що Росія вичерпала свій суттєвий запас ракет, але зуміла налагодити виробництво, незважаючи на міжнародні санкції. Зокрема, зазначалося, що росіяни здатні виробляти два "Кинджали" і близько 25 "Калібрів" на місяць.

Читайте також:

Путін лютує: Франція відправить в Україну "ракети перемоги". Що відомо

У розвідці підтвердили: командира підводного човна, який запускав ракети по Україні, ліквідовано

Ще й дівчата у багажнику: як можна завантажити 23 особи у невеликий кросовер. Відео