Сьогодні, 21 липня, у церковному календарі відзначається день пам'яті священномученика Прокопія, який народився в Єрусалимі та служив за імператора Діоклетіана. Його батько був віруючим християнином, а мати дотримувалася язичницьких вірувань. Проте з самого дитинства Прокоп відчував сильну внутрішню прихильність до віри в Ісуса Христа.

Детальніше про 21 липня, його історію, традиції, прикмети та заборони читайте в нашому матеріалі.

Одного разу імператор Діоклетіан відправив Прокопія до Олександрії, щоб він переслідував християн. Але в найнесподіваніший момент Прокопій почув голос Господа і побачив небесний знак. Ця подія повністю змінила його життя та зміцнила його віру.

Згідно з легендою, Прокопій відмовився переслідувати християн і розпочав апостольське служіння, проповідуючи Слово Боже та хрестячи людей в ім'я істини та любові. Але його відкрите відступництво від імператорських указів і рішення наслідувати шляхи Христа стало причиною жорстокого мучеництва.

Був здійснений над ним суд, і Прокопій був підданий насильству та катуванням, але він стійко протистояв усім випробуванням, не змінюючи своєї віри. Нарешті священномученик Прокопій був оголошений винним і засуджений до смерті. Він був страчений і отримав вінець мучеництва.

Пам'ять священномученика Прокопія досі вшановується віруючими як приклад непохитної віри та відваги. Його історія надихає багатьох людей слідувати шляху істини та світла, попри переслідування та випробування, і вірити в Бога, навіть у найважчі часи.

Що заборонено робити 21 липня

1. 21 липня не варто розпочинати нові справи, оскільки вони не принесуть успіху та очікуваного результату в майбутньому.
2. Заборонено 21 липня сваритися, лаятись і лінуватися, щоб не прикувати до себе невдачу.
3. Не рекомендується 21 липня займатися тяжкою фізичною працею.

Народні прикмети та традиції на 21 липня

1. Погода 21 липня може вказати, якою вона буде 2 серпня.
2. Якщо бджоли 21 липня проявляють сильну активність, це може говорити про майбутню спеку.
3. Якщо 21 липня йтиме дощ, але немає вітру, це може бути ознакою довгої негоди.
4. За народними прикметами, 21 липня купатися у водоймі вважається поганим знаком і може залучити на себе лихо.

Читайте також:

Ці продукти скорочують життя на 15 років: від чого краще відмовитись

Важливі новації у відпустках для українських жінок. Що зміниться

Якщо переселенець перебуває за кордоном: потрібно знати про новий порядок виплат ВПО