Багато дачників, орієнтуючись на активне зростання перцю в липні, вважають, що підгодовувати перець у цей період немає сенсу і достатньо лише поливати перець. Однак насправді ситуація не така однозначна з вирощуванням перцю і з періодами внесення підживлення.

Докладніше про те, чим потрібно підгодувати перець у липні, щоб збирати його відрами, читайте у нашому матеріалі.

Часто буває так, що перець розвивається не дуже добре й обламує нову зав'язь. Для того, щоб уникнути подібних проблем із перцем, необхідно надати перцю підтримку.

У липні основним добривом для перцю має бути азот. Він сприяє активному зростанню листя та стебла перцю. Однак, не варто забувати й про фосфор і калій, які також потрібні перцю, однак у менших кількостях. Рекомендується підгодовувати перець з інтервалом 10-12 днів.

Помилки, які слід уникати при вирощуванні перцю:

1. Змішування гірких та солодких сортів перцю в одному саду може призвести до гіркоти у плодах гібридної форми.

2. Якщо перець не утворює бутонів протягом тривалого часу, це може бути спричинене надлишком азотних добрив. Помірне та регулярне харчування перцю важливе для правильного розвитку перцю.

3. Якщо перець цвіте, але не утворює зав'язі, це може бути пов'язане з відсутністю запилення перцю при високій вологості або високих температурах. У цьому випадку рекомендується застосувати спеціальні препарати для стимуляції запилення перцю.

4. Надлишок азоту або сухий ґрунт можуть стати причиною опадання квітів перцю безпосередньо після їх утворення на перці. Крім того, полив перцю холодною водою також може спровокувати скидання квітів перцю та зав'язків перцю.

5. Звісно, ​​опадання зав'язей також може бути спричинене гнилі плодів перцю. У цьому випадку слід вжити відповідних заходів для лікування перцю.

Враховуючи ці нюанси й дотримуючись рекомендацій з добрива та догляду за перцем у липні, ви зможете отримати рясний урожай красивих та смачних плодів перцю.

Читайте також:

Спробуйте полити помідори за такою схемою: ви будете здивовані розмірами та солодким смаком

Весь секрет у крупі: помідори будуть м'ясистими та солодкими. Ділимося секретом

Такого врожаю помідорів у вас точно не було: ось що треба підсипати під них у липні