На сьогоднішній день Антарктиду можна назвати, мабуть, незвичайним місцем на планеті для роботи. Ще б пак, материк офіційно не належить жодній державі світу, тут завжди панують політичний світ, холод, взаємовиручка та дружба народів, а ще вирують наукові дискусії. Стало відомо, як туди потрапити.

Так, Міністерство освіти та науки опублікувало вакансії на 27 щорічну наукову експедицію до Антарктики (2022-2023 рік). Подати заявку можна до 3 вересня.

Традиційно для роботи на них відберуть 12 учасників:

  • 7 науковців, які працюватимуть у сфері досліджень геологічних та геофізичних наук, фізичних наук та науки про життя;
  • лікаря;
  • кухарі;
  • дизеліста-електрика;
  • системного механіка;
  • системного адміністратора зв'язку.

Вимоги до кандидатів

Кожен кандидат повинен мати гарне фізичне та ментальне здоров'я, знати іноземну мову, вміти працювати з комп'ютером.

Є й специфічні вимоги до кожного фахівця – їх можна прочитати на сайті .

Переможці цілий рік проводитимуть наукові дослідження та забезпечуватимуть життєдіяльність станції "Академік Вернадський" в Антарктиді.

Що пропонують полярникам

Експедиція працюватиме над науковими дослідженнями та підтримуватиме роботу станції протягом року. Команду забезпечать харчуванням, безлімітним доступом до Інтернету, а також повним обмундируванням для комфортної роботи в суворих умовах.

Оклад пропонується на рівні 54 000 грн. на місяць.

До речі, 27 експедиція буде першою за останні 20 років, яка вирушить на станцію на власному науково-дослідному криголамі. 7 липня уряд виділив кошти на його покупку, а 14 липня це рішення узгодив бюджетний комітет ВРУ.

Про будні на станції можна дізнаватися із фейсбук-сторінки Національного антарктичного наукового центру. Навіть якщо ви не плануєте подавати документи в експедицію, радимо підписатися, тому що це джерело неймовірних пейзажів та фото тюленів та пінгвінів у стрічці.

Читайте також:

До нього ніхто не приходив, лежав удома: не стало відомого актора з культових серіалів

Названі продукти, що збивають високий тиск у спеку

Прийде заплатити 100 гривень за кожен квадратний метр: юрист розповів про податок для українців