Кожній жінці хочеться мати красиву шкіру і як можна довше відтягувати появу ознак старіння на обличчі. Як виявилось, цього цілком можна добитися за допомогою правильного харчування. Ще б пак, продукти, які ми обираємо, мають великий вплив на шкіру та організм у цілому.

Отож, продукти для молодості мають стати основою щоденного раціону тих, хто прагне перемогти старість. Про це пише Al Bawaba.

Вода

Всім варто знати що нестача води в організмі відбивається у вигляді лущення, надмірної сухості шкірного покриву. Епідерміс стає шорстким, неприємним на дотик, вразливим до ультрафіолету, схильним до роздратування, втрачає пружність, стає менш еластичним, результат цього — поява зморшок, судинної сіточки, пігментних плям. Шкіра стає в’ялою, починає провисати, особливо в зоні підборіддя, на шиї утворюються так звані брилі.

Чорний шоколад

Згідно з дослідженнями, вживання чорного шоколаду надає шкірі більш гладкої структури, зменшує почервоніння під час перебування на сонці, запобігає передчасному старінню та подовжує зволоження. Флавоноїди в шоколаді можуть допомогти відбити шкідливі ультрафіолетові промені від вашої шкіри, запобігти сонячним опікам і шкірним захворюванням, як-от рак шкіри.

Насіння гарбуза

У цьому простому та доступному інгредієнті є все необхідне для епідермісу. Він сприяє чудовому очищенню та відновленню як верхніх, так і нижніх шарів дерми, оскільки містить вітаміни Е та А, селен та цинк, унікальні жирні кислоти. Насіння гарбуза:

  • покращує тон шкіри та нейтралізує дію вільних радикалів;
  • захищає клітини від мутацій та негативного зовнішнього впливу;
  • запобігає появі яскраво виражених відбитків часу на обличчі — пігментних плям, зморшок, провисання;
  • сприяє регенерації клітин шкіри;
  • ефективно бореться з акне;
  • робить шрами та рубці менш помітними;
  • захищає від забруднень;
  • регулює роботу сальних залоз.

Помаранчеві, червоні і зелені овочі

Так, наприклад, помаранчеві та червоні овочі містять бета-каротин, який перетворюється в організмі у вітамін А. А цей вітамін є дуже важливим для запобігання пошкодження клітин і передчасного старіння. А от зелені овочі містять вітамін Е і клітковину, яка працює як мітла для організму і виводить токсини.

Таким чином, рекомендовано у великих кількостях включити до раціону помідори та броколі.

До слова, помідори можуть допомогти, якщо є акне на шкірі, адже вони містять вітаміни А та С, які є звичайними антиоксидантами і борються із запаленням, що викликає прищі.

А от броколі містять ще й сульфорафан — унікальну сполуку, яка захищає від пошкоджень, спричинених сонцем. А ще дослідження показують, що сульфорафан може захищати від певних типів раку шкіри.

Сульфорафан продемонстрував багатообіцяльні результати в лабораторних експериментах, де він зменшив кількість клітин шкіри, які піддалися ультрафіолетовому світлу, майже на 29%. Крім того, захисний ефект сульфорафану зберігався до 48 годин.

Морква

Хрусткий продукт молодості благотворно впливає насамперед на шкірний покрив. Він багатий на вітамін А, що стимулює синтез колагену. Регулярне вживання моркви уповільнить вікові зміни та зменшить прояви відбитків часу.

Полуниця

Завдяки вмісту вітаміну С та альфа-ліпоєвої кислоти, полуниця має здатність захищати шкіру від вільних радикалів. Крім того, що вона є природним зволожувальним агентом, ця ягода також допомагає висвітлити шкіру для більш живого й сяйливого кольору обличчя, заспокоює опухлі очі та затримує ознаки старіння.

Шпинат

Цей продукт молодості та здоров’я бере участь в утворенні колагену, в ньому багато вітаміну С, без якого не обходиться жоден омолоджуючий крем. Він:

  • знижує рівень негативного впливу ультрафіолетових випромінювань на верхні та глибокі шари дерми;
  • виключає утворення пігментних плям і зменшує їх кількість, оскільки нормалізує вироблення меланіну;
  • запобігає в’ялості шкірного покриву, покращує тонус шкіри;
  • прискорює загоєння ран та зменшує рубцювання.

Якщо регулярно додавати до раціону шпинат, зморшок на обличчі буде набагато менше.

До речі, якщо просто додати до свого раціону продукти для молодості організму, але при цьому не дотримуватися системи правильного харчування (ПХ), то бажаного результату не буде.

Фахівці рекомендують дотримуватися таких простих правил:

  • харчування має бути не лише різноманітним, а й збалансованим за кількістю вітамінів, мікроелементів, білків та вуглеводів;
  • їжу краще вживати невеликими порціями 5–6 разів на день;
  • не можна відмовлятися від сніданку, вечеряти потрібно не пізніше ніж за 3–4 години до сну;
  • у меню сніданків та обідів має бути більше білкових страв, увечері, навпаки, потрібно віддавати перевагу крупам, овочам, молочним продуктам;
  • за день бажано випивати до 2 л води;
  • у повсякденному раціоні не повинно бути шкідливої ​​їжі.

Читайте також:

Вони є в будь-якому супермаркеті: названі продукти, які забирають 15 років вашого життя

Ви весь час робили це неправильно: які продукти насправді не потрібно мити

Буде постійно витріщати: названі продукти, які викликають постійне здуття живота

У жодному разі не вживайте це: 5 продуктів, які заборонені при підвищеному тиску