У ході одного наукового дослідження з'ясувалося, що при вживанні певної кількості яєць можна схуднути, зменшити індекс маси тіла та коло талії.

Так, експерт-фармацевт Дебора Лі радить для зменшення кількості вісцерального жиру на животі додати до раціону яйця.

За її словами, безліч досліджень показують, що за рахунок збільшення споживання білка можна знизити вагу і в тому числі зменшити об'єм жиру в животі.

Один із прикладів продуктів, що містять багато білка, – це яйця. У середньому яйця – 6,3 г білка, а два яйця дадуть 12-14 г білка. Дорослим потрібно в день отримувати 45-56 г білка.

Для цього, як показує одне дослідження, потрібно їсти п'ять або більше яєць на тиждень.

Яйця є ідеальним джерелом незамінних амінокислот здоров'ю людини. Вони мало калорій — у середньому яйці близько 60 калорій. Яйця є відмінним джерелом вітаміну D, холіну, а також вітамінів групи В та вітаміну А.

"Цілком безпечно їсти яйця щодня - це не збільшує ризик серцевих захворювань. На дієті для схуднення з'їдайте до трьох яєць на день, щоб отримати максимальну користь", - стверджує експерт.

За її словами, збільшення споживання білка може допомогти позбутися вісцерального жиру, прискорити метаболізм. Крім того, дієти з високим вмістом білка допомагають довше почуватися ситим.

Як доказ експерт розповіла про одне дослідження, опубліковане в журналі Clinical Nutrition в 2022 році, в якому вивчався вплив вживання яєць на 355 студентів університету в Іспанії.

У ході експерименту з'ясувалося, що учасники, які повідомили про високе споживання яєць (п'ять або більше на тиждень), показали значно нижчі значення індексу маси тіла та відсоткового вмісту жиру в організмі, ніж ті, хто повідомив про низьке споживання яєць (менше одного яйця в тиждень).

Крім того, у статті, опублікованій у Журналі Американського коледжу харчування у 2020 році, розглядався зв'язок між споживанням яєць та втратою ваги у більш ніж 2200 учасників.

"Споживання яєць може бути корисним для регулювання ваги, особливо при надмірній вазі/ожиренні у жінок", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Вони є в будь-якому супермаркеті: названі продукти, які відбирають 15 років вашого життя

Ви весь час робили це неправильно: які продукти насправді не потрібно мити

Буде постійно витріщати: названі продукти, які викликають постійне здуття живота

У жодному разі не вживайте це: 5 продуктів, які заборонені при підвищеному тиску