Ніхто не заперечуватиме, що навіть найбагатші і найвпливовіші президенти - це лише люди. І як усі звичайні люди, президенти теж відчувають злість і гіркоту, коли їм здається, що їх зрадили друзі. Однак глави держав мають часом більше можливостей, ніж інші люди, висловити своє обурення з приводу розчарування, що спіткало їх. Схоже, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган знає, як помститися витончено.

Так, з колишньою дружбою між президентом Росії Володимиром Путіним та лідером Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом покінчено назавжди, вважає політолог Микола Давидюк. Про це він заявив для YouTube-каналу "УНІАН" .

За словами експерта Ердоган дуже хотів набути потужної репутації "миротворця", який звільнить світ від атомної загрози. Саме це мало б надати турецькому лідеру додаткову підтримку у власній країні під час виборчої компанії.

План Ердогана був у тому, щоб за посередництва МАГАТЕ передати атомну електростанцію, яка перебуває під окупацією російських військових, під контроль України. Ось тільки Путін обдурив Ердогана, через що турецький лідер нібито мстить російському колезі.

Політолог каже, що Ердоган особисто дзвонив Путіну, проте диктатор так і не виконав обіцянку щодо ЗАЕС. Відповідно, після цього він почав "мститися" брехливому лідеру Кремля.

"Ердоган гравець дуже сильний і потужний. З погляду політичного досвіду, явно розумніший і мудріший за Путіна. Політик, який має дуже сильні регіональні амбіції. У ці амбіції лягає частина російського впливу в Середній Азії та на Кавказі. Відповідно, Путін йому ворог, а ми – друзі", – висловив переконання Давидюк.

Читайте також:

Путін втратив важливого генерала, який прославився у Криму. Що про нього відомо

Кремль уже панікує: терміново перекритий Кримський міст, очікують на потужні удари

Удар по Путіну: Китай раптово підтримав визволення Криму