Вже третій день поспіль Землю накриває потужна магнітна буря, спровокована сильними спалахами на Сонці. Багато людей відчувають її наслідки на собі у вигляді гострого головного болю, сонливості, підвищеної стомлюваності та дратівливості.

За інформацією meteoagent, нинішня магнітна буря є однією з найпотужніших і діятиме аж до 18 липня включно.

Магнітні бурі, спричинені сонячною активністю, можуть впливати на електромагнітне середовище Землі та мати деякі наслідки для нашої технології та здоров'я.

Ось кілька порад, які можуть допомогти вам легше пережити магнітну бурю:

Залишайтеся всередині

По можливості, залишайтеся у приміщенні під час магнітної бурі. Будинки надають додатковий захист від електромагнітних бурь.

Уникайте проводів та електроніки

Під час магнітної бурі намагайтеся уникати використання проводів, електронних пристроїв та інших електронних систем, оскільки вони можуть бути більш схильними до пошкоджень.

Запасіться продуктами харчування

Якщо магнітна буря викликає проблеми з електропостачанням, майте запас продуктів харчування, особливо неперекриваних, щоб ви могли забезпечити себе їжею у разі потреби.

Продукти, які можуть бути корисними:

Вода

Підтримуйте гідратацію, пити достатню кількість води.

Фрукти та овочі

Споживайте свіжі фрукти та овочі, які містять вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Вони допоможуть зміцнити імунну систему та забезпечити необхідні поживні речовини.

Горіхи та насіння

Горіхи та насіння є гарним джерелом енергії та поживних речовин, включаючи жирні кислоти Омега-3. Вони можуть бути корисними для підтримки енергії та гарного настрою.

Зелений чай

Зелений чай містить антиоксиданти і допоможе зміцнити імунну систему. Він також може мати заспокійливі властивості та допомогти зняти стрес та напругу.

Включіть у свій раціон продукти, такі як шпинат, горіхи, насіння, банани та цільнозернові продукти.

Темний шоколад

Помірне вживання темного шоколаду, що містить високий рівень какао, допоможе поліпшити настрій і полегшити стрес. Проте вживайте його з помірністю.

Будьте готові до втрати зв'язку

Можливо, магнітна буря пошкодить або перерве зв'язок, включаючи мобільний і інтернет. Підготуйтеся заздалегідь, маючи необхідні контакти та інформацію, а також запасні засоби зв'язку, такі як радіо.

Слідкуйте за попередженнями та інформацією місцевих органів влади, метеорологічних служб та інших офіційних джерел. Це допоможе вам бути інформованим про поточну ситуацію та рекомендовані заходи безпеки

Слідкуйте за своїм здоров'ям.

Якщо у вас є хронічні захворювання або ви відчуваєте дискомфорт, зверніться до медичного фахівця для отримання додаткових порад та рекомендацій.

Читайте також:

Як дізнатися без синоптиків про наближення грози, граду та злив. Народні хитрощі

Ціна бензину на заправках: скільки зараз коштує один літр палива

За таку можна і квартиру продати: в Audi показали сучасного "двійника" нашого Запорожця