Кабачок – це справжній король літа. З нього можна приготувати безліч смачних та корисних страв. Про те, на що звернути увагу під час купівлі кабачків, розповімо далі.

Якісні, найкорисніші кабачки повинні бути правильної форми , не «скручені».

Важливо звернути увагу на розмір кабачка – до 15 см завдовжки. Великі плоди зазвичай перезрілі: вони мають багато насіння, а корисних властивостей у них у 2-3 рази менше, ніж у молодих.

Шкірка кабачка має бути гладкою, трохи блискучою, але не надто глянсовою. Ненатуральна глянсовість – це ознака того, що у кабачках багато пестицидів та нітратів.

Варто звернути увагу і на плодоніжку кабачка: вона має бути зеленою та свіжою, злегка вологою. А ось суха плодоніжка може бути ознакою обробки пестицидами.

Щоб кабачки довше зберігалися в холодильнику, на їхній шкірці не повинно бути жодних пошкоджень.

Дуже небезпечно готувати кабачки з так званою борошнистою росою . Її головні ознаки – це білі плями на листі, схожі на те, що їх присипали борошном. На більш занедбаній стадії хвороби, яку можуть побачити покупці, її прояви є і на плодах – шкірка кабачків стає нерівною, шорсткою. Борошниста роса – це грибкова хвороба. Якщо з'їсти заражений шинок, можна отримати симптоми харчового отруєння.

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками