На жаль, во время войны права призовників часто порушуються, про що свідчать випадки випадкового підходу до людей на вулиці та примусового доставлення їх до ТЦК для проходження ВЛК.

Про це пише "apostrophe"

Матеріал Стайлера дає рекомендації про те, як реагувати у таких ситуаціях та яких дій слід уникати. За словами адвоката Ростислава Кравця, дуже важливо шукати мирного рішення. Слід уникати фізичних сварок чи конфліктів із правопорушниками, оскільки це призведе до кримінальної відповідальності.

Кравець підкреслює важливість стояти за себе та права. Важливо відзначити, що військовослужбовці можуть вимагати документи, що засвідчують особу, що потребує постійної присутності співробітника поліції.

При доставленні призовника до військкомату можна:

Запитати у письмовій формі про причини їх затримання та утримання у ТЦК.

Повідомити про це поліцію і вимагати захисту своїх прав при з'ясуванні.

Просити безплатного законного представника.

Направити офіційну скаргу злочину, згідно зі статтею 371, яка стосується «Незаконного затримання, затримання чи тримання під вартою з надуманою причиною».

Також бажано повідомити близьких та вимагати їх явки до районного суду за місцем знаходження.

«Не має значення – субота чи неділя, згідно зі статтею 206 КПК. Вона стосується захисту судом правами людини. Будь-який суд, отримавши інформацію, що особа незаконно утримується в органах державної влади, має негайно винести ухвалу, якою доставити цю особу до суду та повідомити, на якій підставі вона її містить», - пояснюють українцям.

Однак, якщо ви потрапили до ТЦК за таких обставин, призовник не повинен:

Щось підписуватиме без присутності юриста.

Проходитиме комісію до з'ясування обставин.

Потрібно знати, що всі гілки держвлади, а також органи місцевого самоврядування та їх посадові особи мають діяти згідно із законами.

Читайте також:

Енергетика у вашому будинку буде завжди поганою: названо 8 звичок, що притягають біди

Не допоможе навіть "білий квиток": юрист розповів, які проблеми можуть виникнути в українців

Помідори дозріватимуть прямо на очах: ​​спробуйте цей хитрий трюк