Фермер із Кентуккі, США, виявив на своєму кукурудзяному полі дивовижний скарб - сотні монет, що залишилися з часів громадянської війни в країні. Ця унікальна знахідка може дати значні гроші на аукціоні.

Про це пише «apostrophe»

Згідно з повідомленням Ancient Origins, було виявлено близько 700 монет, з яких 95% датуються періодом громадянської війни у ​​США. Знайдений скарб було названо "Великим скарбом Кентуккі". Нумізматична гарантійна компанія підтвердила справжність монет, зазначивши, що серед них є "найкращі відомі подвійні орли 1863 та інші цікаві різновиди".

Серед знайдених монет є золоті долари номіналом 1, 20 та 10 доларів. Першовідкривач скарбу зазначив, що приблизно 95% колекції становлять золоті долари, і деякі з них можуть бути продані на аукціоні США за шестизначні суми.

Найрідкіснішою монетою зі скарбів громадянської війни є золотий 20-доларовий купон 1863 року та золота монета Liberty, яка використовувалася у період з 1850 по 1907 рік. Особливістю останньої є відсутність напису "In God We Trust" на лицьовій стороні. Однак найзначуще у цьому скарбі полягає у його здатності розкрити історію Америки під час цього важливого періоду. Існують чутки, що багато заможних жителів Кентуккі сховали величезні суми грошей, щоб запобігти їх викраденню Конфедерацією, що пояснює наявність такого скарбу, стверджують археологи.

Читайте також:

Такий захоче кожен: як сьогодні мав вигляд український позашляховик ЛуАЗ "Волинь"

ПриватБанк порадував українців: обіцяють заправити повний бак палива

Небезпечна кондитерка: у Києві люди труяться солодощами. Що відомо