Багатьом знайома приказка, що "лагідне теля двох маток смокче". У цьому ракурсі можна сміливо розглядати політику президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Ще б пак, Ердоган останнім часом чітко демонструє, що дружелюбність краща за злобу, компромісність - безапеляційність, а мирні відносини - ворожнечу. Так, з одного боку, Ердоган підтримує Україну, з іншого – торгує з Росією, якій допомагає обходити санкції, у тому числі й щодо постачання товарів подвійного призначення. Ось тільки "вихідка" Ердогана з командирами "Азова" та позиція Туреччини щодо степління України в НАТО, схоже, дуже розлютила росіян.

Так, перед вильотом у Вільнюс на саміт НАТО президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що в Мадриді будуть розглянуті рішення щодо зміцнення структур стримування та оборони Північноатлантичного альянсу та підтримки партнерів, зокрема України. При цьому Ердоган заявив, що завершення війни в Україні може спростити процес вступу країни до НАТО, що викликало справжню істерику у росіян.

Відповідні повідомлення вони розміщують у соцмережах.

"Ми також організуємо перше засідання Ради НАТО – Україна, яке було створено як демонстрація підтримки України з боку НАТО та союзників. Ми переконані, що якнайшвидше завершення війни справедливим та міцним світом сприятиме вступу України до НАТО", – додав Ердоган.

Росіяни у звичній їм манері заявили, що це черговий "удар у спину". Вони також заявили, що турецький президент постійно йде наперекір кремлівському диктатору Володимиру Путіну.

До речі, звичайні росіяни, звичайно, не в курсі, але між Ердоганом і Путіним існує прямий економічний зв'язок ціною в 150 мільярдів доларів. Так, після введення проти Путіна санкцій, товарообіг між Туреччиною та Росією зріс на 83% і становить зараз 62 мільярди доларів. Плюс до цього 75 мільярдів доларів Туреччина отримує за транзит нафти через Босфор та Дарданелли, а також має дохід від іншого експорту, зокрема металу, добрив та іншого.

Читайте також:

Путін так не наважиться: Байден показав, як засмагає на громадському пляжі у сімейних трусах

У НАТО вже прямо відповіли Путіну: що буде, якщо окупанти підірвуть Запорізьку АЕС