На околицях Тюмені стався інцидент, пов'язаний з виїздом російського танка на берег озера, де відпочивали місцеві жителі. Між відпочиваючими та військовими виник конфлікт, що викликав невдоволення та суперечливі заяви від обох сторін.

Про це пише «ТСН»

За даними видання, росіяни поскаржилися, що танк використовувався як засіб для відгону їх з пляжу, ймовірно, з метою убезпечити прилеглу територію полігону. Військові, у свою чергу, стверджують, що танк просто переміщався лісом і випадково потрапив на берег озера.

Один із відпочиваючих розповів, що на цьому озері місцеві жителі звикли відпочивати рік у рік, але нещодавно військові з Тюменського вищого військово-інженерного командного училища перекопали в'їзди на пляж, вважаючи його своєю територією.

За його словами, вони приїхали на пляж близько 11 ранку, щоб позасмагати і викупатися, і раптово танк на високій швидкості увірвався на пляж, огортаючи оточуючих густим димом та запахом соляри. Він зазначив, що військові не висунули жодних вимог і не спілкувалися з людьми. Вони просто проїхали серед відпочиваючих, створюючи димову завісу навколо автобуса, який використовували солдати, а потім зробили кілька кіл і поїхали.

Російський танк на пляжі
Російський танк на пляжі

Представники військового училища заявили, що перебування цивільних осіб на озері заборонено. Вони уточнили, що територія належить Міністерству оборони, а доступ та перебування цивільних осіб суворо заборонено. Ділянка навколо полігону охороняється та має окопи. Однак, незважаючи на заборону, люди все одно залишають автомобілі та йдуть туди пішки.

Військове училище пояснило, що танк не катався озером, як стверджували деякі свідки, а просто виїхав з лісу, розвернувся і поїхав назад. Вони наголосили, що ніхто не був наражений на загрозу і що метою їхніх дій не було залякування громадян.

Внаслідок цього інциденту виникла ситуація, що викликала недовіру та розбіжності між відпочиваючими та військовими, які по-різному інтерпретували подію. Ситуація вимагає подальшого розгляду та з'ясування всіх обставин.

Читайте також:

Приховати не вдалося: Енріке Іглесіас нишком одружився з російською зіркою

Масштаби вражають: величезні цвинтарі "вагнерівців" вже видно навіть із космосу. Фото

Кремль уже панікує: терміново перекритий Кримський міст, чекають на потужні удари