За весь час війни в Україні загинули 20 тисяч найманців ПВК "Вагнер", половина з них – це завербовані ув'язнені, розповів засновник ПВК Євген Пригожин в інтерв'ю медіатехнологу Костянтину Долгову.

Так, лише на одному цвинтарі ПВК "Вагнер" у Краснодарському краї РФ за 7 місяців з'явилося 776 нових могил.Фотографії цвинтаря та каплиці ПВК "Вагнер" у районі краснодарської станиці Бакинської оприлюднив у своєму телеграм-каналі російський активіст Віталій Вотановський.

Посилання:

  • Віталій Вотановський – військовий пенсіонер, підполковник у відставці, а також колишній волонтер краснодарського штабу ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального. Його неодноразово затримували та штрафували за участь у протестних акціях, включаючи мітинги та пікети проти війни Росії в Україні.

До речі, це найбільший відомий цвинтар, де поховані найманці. За підрахунками активіста, у грудні 2022 року тут було 48 могил. Станом на 8 липня їхня кількість зросла до 824.

"За 8 місяців зайнято 50% площі", – написав активіст під фото цвинтаря

Нагадаємо, про вербування ув'язнених у ПВК "Вагнер" стало відомо влітку 2022 року. На війну відправляли засуджених за тяжкі та особливо тяжкі насильницькі злочини: вбивства, пограбування, зґвалтування. За піврічну службу за контрактом Пригожин обіцяв ув'язненим помилування та зняття судимості.

Читайте також: