Людина через звичку завжди миє продукти перед приготуванням.

Однак рибу, птицю, червоне м'ясо, гриби, зелень та яйця не варто попередньо обробляти водою та миючими засобами. Як виявилося, вони і так містять велику кількість бактерій, які при миття не тільки не видаляються, а навпаки, розмножуються, осідаючи на інших продуктах, стільницях, посуді, рушниках і так далі.

Крім того, вода може змінити їх смакові якості.

Так, вважається, що перед приготуванням не можна мити курку , тому що при такому процесі, ймовірність отруєння збільшується в кілька разів. Знищити всі бактерії можна під час приготування курки на високих температурах.

Червоне м'ясо не варто мити з тієї ж причини, що курку. Експерти в галузі харчування стверджують, що смак червоного м'яса може зіпсуватися через надлишок вологи. Щоб позбутися зайвої вологи, достатньо витерти м'ясо паперовим рушником. Після цього варто обробити раковину та прилеглі поверхні хімічними засобами для дезінфекції.

Споконвіку вважається, що гриби краще очищаються, якщо покласти їх у воду. Ось тільки всі забувають, що гриби дуже сприйнятливі до вологи і вони вберуть не тільки воду, але й шкідливі для людини речовини, що містяться в мильних розчинах. Крім того, довге знаходження грибів під водою зіпсує їх смак та консистенцію. Тому для кращого смаку варто обтирати гриби злегка вологим рушником.

Зелень не потрібно мити, якщо на упаковці стоїть значок, що означає, що зелень вже очищена. Таке правило діє лише для продукції із супермаркетів.

Якщо помити макарони , то з них видаляється крохмаль, який дозволяє соусу краще вбиратися. Також миття вермішелі змінює її текстуру. Якщо помити макарони перед варінням, то паста виглядатиме перевареною і втратить свої смакові якості. Крім того, після варіння мити макарони можна лише тоді, коли ви хочете додати їх до салату або обсмажити на сковорідці.

Ну а якщо помити курячі яйця , то можна зруйнувати їхню важливу плівку, яка захищає білок і жовток від бактерій. Тим самим ризик попадання шкідливих речовин збільшується. Тому не варто мити яйця перед приготуванням.

Читайте також:

Буде постійно витріщати: названі продукти, які викликають постійне здуття живота

У жодному разі не вживайте це: 5 продуктів, які заборонені при підвищеному тиску

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни

Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі