Якщо ви досі виливаєте воду, в якій варилися яйця, в раковину, наступного разу подумайте двічі - можливо, ви робите помилку.

Виявляється, яєчна шкаралупа – багате джерело мікроелементів (фосфор, калій, сірка, азот, залізо, магній), але головне з них – вуглекислий та фосфорнокислий кальцій, який дуже важливий для росту рослин. Він становить 90% загального складу товару.

Саме кальцій бере участь у багатьох метаболічних процесах, що відбуваються в рослинах, впливає на обмін вуглеводів та білкових сполук, а також допомагає ґрунту рослин підтримувати нейтральний рівень кислотності.

У процесі варіння яєць кальцій частково виварюється із шкаралупи, насичуючи воду. Саме тому її рекомендується остудити та використовувати для поливання рослин у саду та на городі.

Важливо!

  • "Яєчну" воду не можна використовувати для поливу огірків, полуниці, квасолі, капусти та шпинату, оскільки ці рослини погано переносять багатий кальцієм ґрунт. Надлишок мінеральних солей призводить до виникнення хвороб і навіть загибелі цих рослин.

А ось кімнатні рослини на підвіконні будуть вдячні за "яєчний" полив, особливо якщо вони почали в'янути чи засихати. Таку процедуру можна проводити один раз на 3-4 тижні за умови, що ви не проводите підживлення іншими комбінованими препаратами.

Також у воді, де варилися яйця, можна замочувати насіння.

Поливати такою водою можна також розсаду помідорів на грядці, листовий салат, баклажани, гарбуз та інші баштанні культури, і вони дадуть відповідь на турботу буйним ростом і хорошим урожаєм.

Кальцієві добрива також люблять яблуні, вишні, смородина та малина.

Вітаміни, які містяться в шкаралупі, допомагають рослинам швидко набирати зелену масу та підтримують оптимальний рівень кислотності ґрунту.

Читайте також:

Помідори дозріють лише за тиждень: ось що потрібно зробити для багатого врожаю

Залийте рис водою та полийте огірки: секрет потужного врожаю. Збиратимете відрами

Спробуйте підгодувати баклажани шкіркою цього овочу та врожай вас здивує.