В Україні часто виникають скарги з боку споживачів на "зайві" кубометри газу, які включаються до їхніх рахунків за енергоспоживання. Однак, як стверджують експерти видання "ГазПравда", ця проблема найчастіше пов'язана з помилками з боку споживачів, які невчасно надають свідчення своїх газових лічильників.

Про це повідомили на сайті «obozrevatel»

Підписники часто скаржаться, що їм домальовують "зайві" кубометри палива, яких вони насправді не споживали. Це може підтвердити і лічильник газу. Щоправда, його свідчення люди часто передають із запізненням, не туди чи взагалі не передають. І саме це головна причина некоректних нарахувань у платіжках", - наголошують експерти.

Своєчасне надання показань лічильників дозволить уникнути переплат за газ. Правильно здані показання гарантують, що оплата здійснюватиметься лише за реально спожиту кількість кубометрів газу, і не виникне потреби у подальшому перерахунку.

Покази газових лічильників мають бути надані у період з 1 по 5 число кожного місяця. Якщо показання будуть надані навіть на 6 число, нарахування можуть бути некоректними.

Важливо, що показання слід передавати газорозподільній компанії (облгазу), а чи не постачальнику газу. Тим не менш, через процес консолідації кількох облгазів "Нафтогазом" нині жителі деяких регіонів мають надавати свідчення безпосередньо через сервіси Газопостачальної компанії "Нафтогаз України", такі як особистий кабінет my.gas.ua або чати Viber, Telegram або SMS- повідомлення на номер 4647, наголошують фахівці видання "ГазПравда".

Це стосується, зокрема, жителів Харкова та Харківської області, а також Донецької та Херсонської областей. Наприкінці червня до цього списку були додані також клієнти "Київгазу", "Житомиргазу" та "Львівгазу". Усі вони мають надавати свідчення лічильників через сервіси "Нафтогазу".

Клієнти Кропивницької та Дніпровської філій "Газмереж" вже мають можливість передавати свідчення через новий особистий кабінет my.grmu.com.ua. У майбутньому цей список розширюватиметься.

Читайте також:

Допоможе звичайна кропива: як виростити болгарський перець великим та солодким

Справжній шедевр: рецепт ролів з омлету з крабовими паличками та сиром

Підроблене вершкове масло у магазинах: як розпізнати неякісний продукт. Прості поради