Якщо ви хочете виростити великі та м'ясисті помідори, то зовсім не обов'язково використовувати якісь хімікати чи дорогі добрива. Є один перевірений спосіб, який дозволить виростити досить непоганий урожай помідорів. Називається він пасинкування.

Пасинкування помідорів - це процес видалення бічних пагонів, які називаються пасинками, які утворюються в пазухах між стеблом і листям рослини. Пасинкування допомагає покращити вентиляцію рослин, зосередити поживні речовини на головних стеблах та покращити якість та кількість плодів.

Як правильно проводити пасинкування помідорів:

Для початку потрібно визначити ці самі пасинки. Пасинки зазвичай утворюються в пазухах між стеблом та листям рослини. Вони відрізняються від основного стебла і виглядають як маленькі бічні пагони.

Починайте пасинкування, коли пасинки досягають приблизно 2-3 сантиметри завдовжки. У цьому випадку їх легко видалити, і ви менше пошкодите рослину.

Обережно схопите пасинок біля основи його і злегка поверніть його вбік, щоб він відірвався від стебла. Підходьте до процесу обережно, щоб не пошкодити головне стебло або інші частини рослини.

Пасинки можуть рости досить швидко, тому рекомендується пасинкувати помідори регулярно. Проводьте пасинкування приблизно раз на тиждень і слідкуйте за появою нових пасинків.

Читайте також:

Це стане у нагоді кожному: як тепер обмінювати долари в обмінниках і що змінилося

Допоможе звичайна кропива: як виростити болгарський перець великим та солодким

Збирати відра і пригощати сусідів: саме так доглядайте огірків. Важливий секрет