Вершкове масло - це продукт, який є у раціоні практично кожної сучасної сім'ї. Ось тільки в Україні час від часу виявляють та вилучають із продажу великі партії фальсифікату вершкового масла, тому важливо знати, як вибрати справді якісний продукт.

Так, якщо вірити експертам Спілки споживачів України, то близько 40-50% вершкового масла із ціною до 50 грн за пачку, яку продають в Україні, є підробкою.

Саме тому кожному споживачеві важливо знати, як самостійно розпізнати, чи вони купують справжнє масло. Про це пише Оглядач .

Отже, щоб самостійно визначити, чи натуральне вершкове масло ні, потрібно по-перше уважно вивчити інформацію, яка розташовується на упаковці продукту. Ще б пак, якщо жирність масла становить менше 60%, це говорить про те, що в руках не вершкове масло, а маргарин або спред.

Крім того, справжнє масло повинно мати маркування "масло вершкове" або "масло селянське".

Також звертаємо увагу на склад продукту - справжнє вершкове масло повинне складатися із вершкового сировини або з молока. Якщо в ньому присутні такі олії, як арахісове або пальмове, то вершковим його можна називати лише умовно.

Ну і насамкінець потрібно перевірити термін придатності: справжнє вершкове масло повинне мати термін придатності не менше 2-3 місяців.

Домашні способи розпізнати підроблену олію

Найбільш простий спосіб перевірити якість вершкового масла – покласти його на розпечену сковороду. Так, натуральний молочний продукт розтоплюватиметься поступово, без виникнення піни та прозорої рідини. Якщо ж після розпалювання олії на сковороді у жовтій рідині плавають білі або світло-жовті грудки, велика ймовірність того, що до складу додані рослинні жири, адже такі продукти мають температуру плавлення до трьох разів вищу, ніж у вершкового масла.

Перевірити справжність продукту можна за зовнішнім виглядом після вилучення з морозильної камери після 3-4 годин перебування в ній. Так, якщо продукт натуральний, в якому немає ні грама рослинного жиру, він відколюватиметься шматочками і кришиться. Якщо масло легко намазується - це ознака того, що ми маємо справу з підробкою.

Можна провести ще один тест: залийте шматочок олії окропом. Натуральний продукт швидко розтане і розповзеться по поверхні рідини жовтими краплями. А ось маргарин або спред будуть просто плавати в окропі практично в тому ж вигляді, а якщо ви спробуєте розмішати їх ложкою, вони поділяться на дрібніші шматочки.

Читайте також:

Буде постійно витріщати: названі продукти, які викликають постійне здуття живота

У жодному разі не вживайте це: 5 продуктів, які заборонені при підвищеному тиску

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни

Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі