Довгий час експерти в усьому світі могли спостерігати конфлікт керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та міністра оборони РФ Сергія Шойгу, який нагадував політичну конкуренцію. Все це не могло тривати вічно, тому Пригожин і вивів свого часу вагнерівців із Бахмута, оголосивши при цьому бойкот Міноборони. Але і на цьому вагнерівці не зупинилися, і 24 червня 2023 року в Росії міг би бути здійснений держпереворот, але за 200 км від Москви Пригожин чомусь зупинився. Більше тижня після "бунту найманців", Шойгу лише зміг щось сказати щодо цієї ситуації.

3 липня 2023 року міністр оборони РФ Сергій Шойгу вперше публічно заговорив про події 23-24 червня 2023 року, коли ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин повів своїх найманців на Москву з метою "добиватися справедливості" та "знімати Шойгу з посади міністра".

Так, у ході доповіді на селекторній нараді міністерства оборони Сергій Шойгу назвав бунт Пригожина та його найманців "провокацією" і заявив, що одноденний заколот ніяк "не вплинув на дії угруповань військ".

Крім того, Шойгу заявив, що бунт Пригожина, чиї терористи дійшли до Московської області, провалився нібито через вірність особового складу ЗС РФ присязі та військовому обов'язку.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Ці плани провалилися насамперед тому, що особовий склад Збройних Сил виявив вірність присязі та військовому обов'язку. Провокація не вплинула на дії угруповань військ. Військовослужбовці мужньо та самовіддано продовжували вирішувати покладені на них завдання", – заявив Шойгу.

Також Шойгу подякував російським військовим за відмову перейти на бік "вагнерівців".

Через свій "пізній" коментар у соцмережах Шойгу нарвався на хвилю критики росіян. Так, у Мережі поцікавилися, де був весь цей час міністр, і помітили, що це той випадок, коли краще промовчати.

"А сам де ховався? За що загинули пілоти та хлопці з ПВК?", "І тижня не минуло, чи минуло?", "Цьому б помовчати", "Щось він зволікав", - написали коментатори.

Нагадаємо, видання Wall Street Journal повідомляло, що під час збройного бунту ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин мав намір захопити в полон міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника генерального штабу Валерія Герасимова. Зробити це він планував у Ростові-на-Дону; про плани Пригожина, мабуть, знав командувач ВКС РФ генерал Сергій Суровікін.

Читайте також:

Повалення Путіна та протести: Гіркін розповів про розвал Росії та безпорадність Кремля

Путін уже готується виводити частину військ із українських земель: що відомо

Путін замітає сліди: почалися розправи у Генштабі. Буде урочистий похорон