Всі садоводи знають, що врожай яблуні залежить від сорту, погоди, ґрунтових умов та світла. Але є добриво, яке допоможе не лише зібрати щедрий урожай яблук, а й зробить яблука солодкими. Причому це добриво є досить бюджетним і не потребує великих фінансів.

Йдеться про борну кислоту. Ще б пак, якщо кількість бору у ґрунті відповідає нормі, то рослини більш стійкі до несприятливих умов, збільшується врожайність, плоди довше зберігаються при зберіганні.

Щоб приготувати поживний розчин, нам знадобляться 15 г борної кислоти на 10 л води.

Важливо!!!

  • Вода використовується не нижче 70 градусів. Інакше повного розчинення нічого очікувати.
  • Порошок повільно всипається у воду. Беруть невелику кількість під час засипання, бор відразу розмішують до повного розчинення.
  • Не перериваючи помішування, до отриманої рідини додають воду, що залишилася.

Дерева бажано обприскувати вранці або ввечері у безвітряну погоду.

Перше обприскування проводять у фазі бутонізації, друге – у фазі цвітіння, третє – у період плодоношення рослин. При сумісному внесенні з іншими мікроелементами концентрацію борної кислоти знижують до 0,05-0,06% (5-6 г препарату розводять у 10 л води).

Які ще рослини обробляють борною кислотою:

  1. Мінімальна міра: трави, бобові, суниця садова, картопля (про дві останні культури скажемо окремо).
  2. Середній ступінь: більшість зелених та овочевих культур, кісточкові дерева, ягідні чагарники.
  3. Високий ступінь: капуста, насіння дерева, буряк.

Крім того, яблуні для правильного формування зав’язей потрібен деревний попіл, як джерело калію. Вносити попіл потрібно навколо яблуні по проекції її крони. Молодим деревам дають по 100 г сухого попелу, який прикопують в землю. Для старої яблуні необхідно вдвічі більше "добрив".

Окрім того, можна приготувати розчин попелу. У цьому випадку 150-200 г попелу розмішуються з водою і настоюють тиждень, після чого поливають.

Читайте також:

Вишні вистачить і на компоти, і на варення: спробуйте це просте підживлення

Пригощатимете сусідів: секрет великого врожаю огірків. Виростають солодкими. А в банку для консервації лягають один до одного

Вистачить і на компот, і на вареники, і на наливку: найкращий розчин для підживлення вишні. Запишіть