Національний банк вніс зміни до вимог постачальників платіжних послуг та їх комерційних агентів під час проведення операцій із внесення готівки через термінали самообслуговування (ПТКС).

Докладніше про те, як поповнюватимемо банківські картки за новими правилами, інформує прес-служба Національного банку України.

Згідно з новими вимогами, що набудуть чинності з 1 серпня 2023 року, квитанції, що формуються за таких операцій, повинні містити номер мобільного телефону того, хто поповнює банківську картку.

Для проведення операції з внесення готівки на банківську картку через термінал та зарахування коштів на фінансовий рахунок платника потрібно виконати такі дії:

1. Введіть номер мобільного телефону на екрані ПТКС.
2. Отримати одноразовий пароль на цей номер мобільного телефону шляхом повідомлення або за допомогою телефонного дзвінка.
3. Ввести отриманий одноразовий пароль на екрані ПТКС для підтвердження згоди на виконання платіжної операції.
4. Отримати квитанцію про проведену операцію з поповненням банківської картки.

Важливо, що ці нові вимоги стосуються виключно операцій із внесення готівки на банківську картку та їх зарахування на рахунки з використанням ПТКС. Вони не поширюються на такі популярні види платежів, як оплата комунальних платежів, квитків для залізничних перевезень, проїзду у міському та приміському транспорті, поповнення проїзних карток та транспортних карток, а також сплата податків, штрафів, адміністративних послуг та інших платежів до бюджету.

Ці зміни були внесені з метою підвищення безпеки та контролю при проведенні операцій з внесення готівки на банківські картки через термінали самообслуговування. Національний банк продовжує працювати над удосконаленням системи платіжних послуг та забезпеченням надійності та ефективності банківських операцій.

Читайте також:

Масове блокування банківських карток: що потрібно зробити, щоб швидко розблокували

Ощабанк попередив українців щодо банківських карток

ПриватБанк розповів про нові картки: що потрібно знати