Гладіолуси – це прекрасні квіти, які зазвичай вирощуються для зрізування та формування букетів. Букети з гладіолусів завжди виглядають дуже ефектно, тому що гладіолуси можуть бути як великими й величними, розташованими у високій вазі підлоги, так і романтичними карликовими сортами, що декорують вазочку на столику.

Однак, щоб гладіолуси радували своєю красою, необхідно правильно доглядати гладіолуси. Однією з головних турбот про гладіолуси є полив.

Детальніше про те, як правильно поливати гладіолуси, щоб вони вам віддячили пишними квітами, читайте у нашому матеріалі.

Важливо уникнути перезволоження та заболочування ґрунту, особливо під час пророщування цибулини гладіолусів, щоб запобігти їх гниття. Тому після посадки гладіолусів не слід захоплюватися поливами. Дайте цибулинам гладіолусів можливість вирости стрілкою заввишки не менше 5 см, а потім можна збільшити обсяг поливу до нормальних норм.

Гладіолус необхідний правильно організований полив. Щоб вода досягала самої цибулини гладіолусів, а не тільки просто йшла в ґрунт, рекомендується робити біля кожної квітки невелике вилучення - лунку, в яку потім лити воду при поливі гладіолусів. Зазвичай, коли лунка стає повною води, яка вже не вбирається, це сигналізує про достатню поливу гладіолусів.

У нормальну погоду полив гладіолусів потрібно проводити 2 рази на тиждень, а в спекотні дні – 3 рази. Однак, за особливо спекотної погоди, рекомендується збільшувати частоту поливу гладіолусів до щоденного вечірнього поливу гладіолусів з наступним ранковим розпушуванням ґрунту для затримання вологи біля гладіолусів.

Таким чином, правильний і регулярний полив гладіолусів є однією з важливих складових догляду за гладіолусами, щоб вони залишалися красивими та здоровими.

Читайте також:

Красивіше за будь-яку наречену: що потрібно зробити для пишного цвітіння гладіолусів. Спробуйте ці способи

Троянди будуть обсипатися і більше не зацвітуть: не удобрюйте їх цими речами в жодному разі

Гладіолуси здивують вас пишним цвітінням: 4 простих хитрощів досвідченого дачника